Testimoniale

Mobilitate:

Granada, Spania

De-a lungul stagiului de practică am învățat multe lucruri deosebite și diferite de sistemul de învățare din școală. Cel mai interesant lucru pot spune că este modul de lucru în programul InkScape deoarece am avut ocazia să înțeleg cum pot crea de la zero un caracter compatibil cu Unity. Această experiență a fost foarte utilă deoarece am aflat cum este modul de lucru într o companie de IT, carieră ce îmi doresc să o urmez.

Baltariu George Constantin, a XI-a A
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Stagiul efectuat la Arcan Studios mi-a dezvoltat multe abilitați în domeniul informaticii, de la crearea de site-uri de e-commerce până la game development. Oamenii pe care i-am cunoscut mi-au mărit orizonturile și m-au învățat lucruri noi. În Granada, Spania am vizitat multe locuri, printre care se numără și Albayzin, Sacromonte. Intereactiunea cu oamenii de alte naționalități mi s-a părut una dintre cele mai interesante activități. Participarea la acest proiect îmi va oferi un avantaj în momentul înscrierii la facultate, dar și în momentul angajării.

Burduja Radu-Mihai, a XI-a B
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

La firma de primire Arcan Studios am fost întâmpinați de tutorele de practică Akira și ne-a învățat să creăm un joc 2D. Am folosit animații și scripturi pentru a ajunge la rezultatul final. Am fost înconjurată de persoane noi, elevi de la liceele naționale din Bacău, cu care am făcut cunoștință și am împărtășit experiențe culturale. Mai mult decât atât, am cunoscut ghidul grupului, care a organizat Gymkhana și ne-a prezentat Albayzin, Sacromonte, Parcul de științe și multe altele, ce mi-au îmbogățit experiența și cultura. Cele mai interesante mi s-au părut activitățile de cunoaștere din cadrul mobilității, care au ajutat la unificarea membrilor grupului, ca experiența din Granada să fie mai unică. Pentru că în viitor mă voi îndrepta spre un domeniu IT, această mobilitate mi-a oferit șansa de a-mi dezvolta capacitățile de comunicare și să îmi realizez planurile profesionale.

Teodorescu Bianca-Andreea, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Am avut șansa să particip ca profesor însoțitor in cadrul proiectului Erasmus 4IT, în Granada, Spania. A fost o experiență interesantă alături de 30 de adolescenți și colegii mei Nicoleta si Cătălin, și pentru o scurtă perioadă, alături de coordonatorul proiectului, Diana Popa. Am aflat lucruri noi despre mine, din interacțiunea cu acești adolescenți determinați, creativi, sociabili. Am învățat lucruri noi de la colegii mei. Am avut ocazia să-mi exersez noi abilități în contexte pe care nu le-am încercat până acum. Spania si respectiv, Granada mi-au dezvaluit o lume în care toleranța este cuvântul care plutește în aer, alături de mirosul portocalilor și salcâmilor.

Pintilie Delia-Elena, profesor însoțitor
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Am rămas mai mult decât impresionată de profesionalismul firmei de stagiu, Arcan Studios unde am învățat atât WordPress cât si game development. Sub îndrumarea lui Juan am reușit să mă depășesc pe mine însămi, punându-mi la încercare atât abilitațile legate de IT cât și abilitățile de comunicare. Am vizitat atât orașul unde am fost cazați, cu atracțiile sale turistice, mănăstiri, muzee, dar si Sevilla. Un lucru care m-a impresionat in mod deosebit a fost relația mea cu ceilalți colegi, cu care am reușit să mă înteleg și să colaborez fără reticențe, într-un oras străin dintr-o tara străină, Granada-Spania. Sunt mai mult decât sigură ca această experiență mă va ajuta pe viitor, atât din punct de vedere al cunoștințelor, cât și al colaborării la locul de munca, din moment ce am avut ocazia să “merg la muncă”.

Chiriac Anda-Maria, a XI-a C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Pe parcursul mobilității din Spania la firma Arcan Studios, mi-am perfecționat competențele realizării unui site de comerț și am învățat cum să creez un joc 2D. Toți oamenii pe care i-am cunoscut au fost foarte deschiși si primitori. Am mers într-o excursie în orașul Sevilla, am vizitat cartierele Sacramonte si Albaicin. A fost o experiență unică. Cel mai mult mi-a plăcut activitatea „Granada Express” în care am putut descoperi frumusețile Granadei încă din prima zi. Această experiență mă va ajuta foarte mult, deoarece am descoperit cum e să lucrez la o firma IT și am căpătat experiență în domeniu.

Antal Beatrice Estera, a XI-a E
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În acest proiect Erasmus cele 60 de ore de practică s-au desfășurat la Arcan Studios. Cu ajutorul tutorelui nostru Akira, care ne-a îndrumat atent pe tot parcursul stagiului, am parcurs WordPress și WooCommerce, dar și noțiuni elementare din game development. Oamenii de la Universal Mobility au transformat șederea din Spania într-un adevărat vis și cu ajutorul lor am descoperit cele mai frumoase locuri din Granada, cum ar fi casele decorate de graffiti, piețele orașului, Albaicin, Sacromonte și palatul Alhambra. Experiența oferită în cadrul mobilității prin orele de practică, fiind cel mai important lucru, mă va ajuta pe viitor în depunerea dosarului pentru facultate dar și în ulterioarele interviuri, iar experiența culturală m-a format deja pentru a fi un om mai deschis, sociabil și comunicativ.

Tudor Denisa-Maria, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Mi-a placut foarte mult faptul ca am ajuns să învăț ceva folositor pentru cariera pe care o aleg si pentru dezvoltarea profesională. Pe lângă WordPress am învățat și game development. Mi-au plăcut si tururile organizate de Universal Mobility, mai ales cel legat de graffiti.

Badeaon Matei-Horia, a XI-a B
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

La Arcan Studios am învățat să facem site-uri de comerț electronic și jocuri 2D. Am vizitat zone mai vechi ale orașului Granada precum Sacromonte, Albacin și Alhambra, am vizitat Parque de las Ciencias, mai multe mănăstiri dar și orașul Sevilia. Peste tot am întâlnit oameni prietenoși, atât la cazare cât și localnicii din Spania. Mi s-au părut interesante și foarte folositoare activitățile în echipa pe care le-am desfășurat și sunt sigur că m-au ajutat să-mi îmbunătățesc abilitățile sociale și de public speaking. De asemenea, orele de stagiu mă vor ajuta să mă orientez mai bine în cariera mea viitoare.

Ciobanu Cosmin, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În această mobilitate am învățat la Arcan Studios WordPress și game development, împreună cu colegii mei extraordinari, din trei licee diferite, din Roman și din Bacau. Tot cu aceștia am avut parte de activități frumoase precum tururi prin Granada și lucru pe echipe atât la cazare cât și prin oraș, implicând localnici spanioli. Consider că din aceste activități am învățat multe lucruri noi precum lucrul in echipa si mi-am îmbunătățit abilitățile sociale, având un impact important asupra viitorului si carierei mele.

Cavaleru Ștefan, a XI-a D
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

La Arcan Studios am învățat cum să desenez vectorial personaje și hărți, să animez în Unity și să leg toate aceste aspecte într-un joc. Mi-a plăcut să cunosc colegi noi din alte licee din Bacau și Roman, dar și din alte proiecte Erasmus+, mi-am imbunătățit abilitățile sociale. Am vizitat multe locuri frumoase în Granada, Spania precum Parcul de Științe și Sacromonte. Cel mai mult mi-a placut activitatea Gymkhana organizată de Universal Mobility.

Burcă-Andonie Daniel, a XI-a E
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Am învățat lucruri noi despre gaming development, grafică vectorială și web design la Arcan Studios, i-am cunoscut pe Juan, Dragoș, Anja și Anastasia. Am vizitat diverse mănăstiri, Catedrala, Sevilia și am descoperit o nouă cultură. Cel mai folositor lucru din Granada a fost sistemul de transport foarte bine pus la punct.

Neica Mario-Alexandru, a XI-a B
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

La firma de stagiu Arcan Studios din Spania, Andaluzia, unde l-am cunoscut pe tutorele meu Juan Manuel Ferrer am învățat cum să creez un joc video și să dezvolt un site de comerț electronic pentru a-mi îmbunătății skilurile în acest domeniu. Foarte interesant mi s-a parut arhitectura orașelor și modul de a lucra într-o companie straină. De asemenea, toate activitațiile pe care le-am desfășurat alături de firma Universal Mobility și de profesorii însoțitori au fost de neuitat.

Doboș Octavian-Ioan, a XI-a E
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În acest proiect Erasmus mi-am perfecționat skill-urile în WordPress și am învățat cum să fac un joc 2D. Aici i-am cunoscut pe Juan care a fost mentorul nostru de la Arcan Studios, el ne-a îndrumat pe tot parcursul practicii. Tot aici am cunoscut-o pe Anya, ghidul nostru, ea ne-a vorbit despre toate atracțiile pe care le-am vizitat, dar locul care m-a impresionat cel mai tare a fost Plaza de España din Sevilla. Mă bucur ca am putut participa în acest proiect în care m-am putut dezvolta atât din punct de vedere profesional, culturat cât și social.

Nica Teodor-Rareș, a XI-a C
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

La firma de stagiu, Arcan Studios, am lucrat foarte mult în Unity și am învățat cum funcționează și cum să-l folosim. Am avut interacțiune cu ceilalți elevi de la hostel, de diferite naționalități, și a fost o experiență foarte interesantă să interacționăm cu ei. Cel mai atrăgător lucru mi s-au părut tururile din Granada cu Anya.Cea mai folositoare a fost practica, unde am învățat cum este să ai un job în mediul IT în Granada, Spania. Sunt sigură că îmi vă prinde bine pe viitor deoarece intenționez să continui în mediul IT.

Marian Teodora Bianca
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Ce mi-a plăcut cel mai mult la firma Arcan Studios este că am învățat să creăm un joc 2D cu ajutorul aplicațiilor InkScape și Unity. De asemenea, colectivul a fost foarte prietenos și primitor, întrucât m-am înțeles foarte bine cu toată lumea. Sacromonte și Parcul de Științe au fost printre locațiile mele preferate. Aceasta experiență mă va ajuta clar pe viitor întrucât interacționarea în activități asemănătoare va fi mult mai naturală.

Safir Tudor Ștefan
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În această mobilitate, făcaâd practică la firma Arcan Studios am învățat atât bazele web-development-ului cât si bazele game development-ului. Am cunoscut traineri, adolescenți de vârsta mea din diferite țări precum Polonia, Slovacia si Cehia. Am vizitat Cetatea Al Hambra, diferite mănăstiri și catedrale. În Granada, Spania mi s-a părut interesantă arhitectura, oamenii și obiceiurile. Această mobilitate mă va ajuta în viitor întrucât am câștigat experiență.

Rogoz Eduard-Ionuț, a XI-a B
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

Participarea mea la acest program a fost una dintre cele mai frumoase experiențe educaționale Erasmus. Elevii foarte bine pregătiți in IT au reușit să dezvolte site-uri de comerț electronic, la nivel superior. Pentru că au fost apreciați de instructorii de la Arcan Studios, au fost inițiați și în secretele creării de jocuri video. Granada, unde am fost cazați, și-a dezvăluit patrimoniul cultural și istoric, impresionându-ne la superlativ, ca și Sevilla, pe care am vizitat-o. Experiența culturală, profesională, personală a fost la superlativ. Multe din jocurile de socializare, vizitele la diferite obiective turistice, managementul mobilității mi-au îmbunătățit abilitățile lingvistice, de organizare a unei astfel de mobilități, de receptare a valorilor cultural-istorice din alte zone ale Europei, dar și de interacțiune cu grupuri străine, aflate în mobilitate.

Zărnescu Nicoleta, Profesor însoțitor
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

La Arcan Studios am învățat bazele creării de site-uri pentru comerț electronic în WordPress,  precum și întocmirea unui joc video 2D, folosind Unity. Printre persoanele pe care le-am cunoscut se numără tutorele Akira și doamna Elsa ce se ocupă de hostelul la care am fost cazați. Am participat la multe vizite culturale (ex. tur Sacromonte și Albayzin, excursia în Sevilla cu Alcazar Real). Ce mi-a plăcut a fost arhitectura orașului în care a avut loc mobilitatea (Granada, Spania). De asemenea, lecțiile predate de tutore îmi sunt foarte folositoare, putând fi date mai departe colegilor din școala mea.

Oprea Maria-Ariadna, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În cadrul acestui proiect am realizat atât site-uri web cât și un joc video 2D. Am cunoscut multe persoane, atât pe tutorele de la cursuri, Akira, cât și persoanele din comunitate precum managerii unei cafenele, persoanele de la cazare cât si persoanele de la firma intermediara. Am apreciat vizitele din Granada cât și plimbările organizate de grupul nostru in Sevilla, cartierele din Granada si spectacolul de dans Flamenco. Cel mai interesant mi s-a părut cursul de la practică în cadrul căruia m-am perfecționat în unele domenii, dar am și învățat lucruri noi. Nu ma așteptam să îmi placă așa de mult Spania, in special Granda. Abia aștept să le arăt și colegilor ce am făcut în mobilitate și să îi ajut să învețe chestii noi. Eu consider ca acest proiect a fost foarte bun pentru mine, mai ales că doresc sa continui sa lucrez in domeniul IT.

Cocuț Ioana-Maria, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În acest proiect am învățat cum sa realizăm site-uri e-commerce și jocuri la firma Arcan Studios. Mi-a plăcut foarte mult tot ce am învățat și mi s-au părut utile toate informațiile. Modul în care tutorele ne-a explicat m-a ajutat sa învăț mult mai ușor și mai eficient. Totodată, aici în Granada am întâlnit mulți oameni minunați, primitor, generoși și mereu cu zâmbetul pe buze și am legat prietenii frumoase cu multe din persoanele întâlnite. Am vizitat multe locuri fascinante, uimitoare și încărcate de istorie, tradiție si cultură, ce te copleșeau de emoție și încântare cum ar fi: tururile prin cartierele din Granada, Sacromomte, Albaicin și excursia în Sevilla. Cred ca această experiență mă va ajuta în continuare deoarece aici am învățat sa fiu deschisă către nou, să mă adaptez la orice situație, să găsesc soluții la probleme în cel mai scurt timp, să fiu mai creativă, să apreciez tot ce mă înconjoară și să preţuiesc fiecare clipă si fiecare secundă.

Adam Alessia-Nicoleta, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În această mobilitate, am învățat bazele creării unui site de comerț electronic. Mai mult, am cunoscut multe persoane care sunt din altă școală, alt oraș sau altă țară, cu care mi-am ales să îmi petrec timpul. Mi-a placut activitatea desfășurată la firma Arcan Studio și m-a ajutat în legătură cu alegerile mele pentru viitor.

Ciocan Matei, a XI-a C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Am învățat să creez site-uri și jocuri la Arcan Studios, unde am descoperit metode de a personaliza și publica un site. Am cunoscut-o pe Anya, ghidul nostru, care ne-a prezentat Sacramonte și Albaizin. Am vizitat Sevilla si palatul regal, precum și Plaza de España. Cred că această experiență mi-a oferit o perspectivă asupra vieții unui lucrător in domeniul IT și mă va ajuta să îmi aleg cariera de viitor.

Hasan Emre, a XI-a D
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

În aceasta mobilitate am învățat la Arcan Studio cum să fac un website e-commerce în WordPress și jocuri 2D în Unity. Tutorele pe care l-am avut la practica a fost foarte îngăduitor cu noi și a avut foarte mare răbdare să ne explice bazele programului. Cât despre elevii din celelalte licee și profesorii însoțitori, am reușit să formam o comunitate și o conexiune ce ne-a unit pe țoață perioada mobilității. Am vizitat Sevilla, Muzeul de Științe și cartierul Andalucia iar, cel mai mult mi-au plăcut activitățile desfășurate de firma intermediara. Cel mai folositor lucru din timpul mobilității a fost faptul că am avut ocazia de a lucra și singuri la firma și ne-a îndemnat să rezolvam singuri problemele. M-a ajutat foarte mult să-mi dau seama ce cariera aș vrea să aleg pe viitor.

Iacobeț Alexia-Ioana
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În cadrul proiectului Erasmus+ din mobilitatea Granada, Spania, am studiat la firma de stagiu Arcan Studios unde am învățat de la tutorii Juan și Akira web design și game development în WordPress, Xampp și Unity. Am vizitat principalele zone turistice ale orașului precum Albaicn, Sacromonte iar mai interesant mi s-a părut turul făcut de Anya, unde am admirat grafitti-uri răspândite prin oraș. Consider ca aceasta experiență mă va ajuta mult, în special pe plan profesional întrucât am experimentat mediul de învățare din domeniul IT într-o țară străină.

Donea Fernando-Emanuel, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În calitate de profesor însoțitor al grupului de elevi de la Colegiul Național “Roman Vodă” Roman, România, care au participat la mobilitatea din cadrul proiectului Erasmus+4IT, în Granada, Spania, în perioada 09.04-23.04. 2023, am avut ocazia de a vedea cum s-au desfășurat cursurile IT la firma Arcan Studio. Activitatea a fost organizată de firma Universal Mobility cu sediul în Granada unde am cunoscut oameni deosebiți precum Florin, Anya, Dorota, David. Serviciile de cazare și masă au fost asigurate de White Nest Hostel unde de asemenea am avut contact cu oameni dedicați și atenți la nevoile grupului așa cum sunt Cristina, Elsa, Dragoș. Activitățile culturale au completat într-un mod plăcut timpul liber. Am vizitat Palatul Alcazar și Plaza Sevilla din Sevilla, Palatul Alhambra și Muzeul de Științe din Granada pe lângă alte obiective care au prezentat o atractivitate deosebită. Voi reveni cu drag în Granada, Spania.

Macovei Constantin-Cătălin, profesor însoțitor
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În cadrul proiectului Erasmus+ 4IT am luat parte la mobilitatea din Granada, Spania. La firma de primire, Arcan Studios, am învățat cum să fac site-uri web de comerț electronic și strategii de marketing dar și cum să creez jocuri video 2D, ceea ce mi s-a părut foarte interesant și folositor pentru viitorul meu. Tutorii de la practică, Juan și Akira, au fost foarte deschiși, prietenoși, răbdători și ne-au învățat lucruri foarte interesante. Mi-a plăcut foarte mult excursia la Sevilla dar și vizitarea Granadei, atât a cartierelor acesteia cât și a monumentelor istorice. Atât personalul de la cazare cât și locuitorii Granadei au fost mereu binevoitori și deschiși. Cred că aceasta experiență m-a ajutat să descopăr o altă latură a domeniului IT și consider că mi-a deschis noi orizonturi, fiindu-mi de folos atunci când voi opta pentru o carieră în acest domeniu.

Gavril Laura-Elena, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Am învățat în cadrul Arcan Studios. Am avut un stagiu de pregătire în WordPress și Woocommerce, dar, deoarece ne-am descurcat foarte bine în construirea de site-uri, am avut ocazia să încercăm și game-development. Am reușit să facem un mic platformer ca să înțelegem bazele Unity.

Lupu Răzvan, a XI-a B
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

În aceste două săptămâni, am lucrat la firma Arcan Studio, din Granada, Spania, unde, pe lângă faptul că mi-am îmbunătățit abilitățile de creare a site-urilor de comerț online, am fost plăcut surprinși să avem ocazia de a învăța game development alături de mentorul nostru Akira. Am vizitat o mulțime de locuri superbe cum ar fi Alhambra, cartierul Albaicin care face parte din patrimonial UNESCO, dar cel mai mult mi-au plăcut activitățile organizate de licee, seara. De asemenea, mi-a plăcut experienta de a trăi într-o tară străină, de a negocia cu vânzătorii si de a cunoaște persoane noi.

Sănduleț Andreea-Adelina
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

La firma de stagiu (Arcan Studios) am învățat multe despre web si game design. Am cunoscut mulți oameni noi, de la cei din Roman la tutori și localnici. Am vizitat diverse cartiere istorice din Granada și Sevilla. Pot spune și că timpul liber acordat a fost o experiență unică. Acest proiect m-a ajutat atât pe plan teoretic, cât și în cea ce ține de time management și altele.

Blezniuc Teodor-Mihai, a XI-a B
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

Am studiat 60 de ore de WordPress, web design și game development in Unity la Arcan Studios, coordonat de tutorele Akira. Am cunoscut oameni de la Universal Mobility care ne-au făcut experiența mai frumoasă, în special Anya care ne-a prezentat cele mai frumoase locuri din Granada, cum ar fi Albaicin, Sacromonte și casele decorate cu grafitti. Experiența mă va ajuta în carieră datorită orelor de practică realizate și, totodată, mi-a oferit acces la noi oameni, la o nouă cultură, care au intersectat ideile si valorile mele, astfel sporindu-mi sociabilitatea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Totodată, mă va ajuta în următoarele interviuri și angajări.

Bibiruș Ștefan, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În aceasta mobilitate am învățat, cu ajutorul firmei de stagiu, Arcan Studios, cum să creez un site de comerț digital în WordPress și WooCommerce și să fac un joc video în Inkscape și Unity. Am cunoscut o mulțime de oameni noi, de la colegi din alte licee, profesori însoțitori și tutori până la elevi din alte tari veniți în alt proiect Erasmus+. Am vizitat Sevilla, care mi-a lăsat o impresie foarte buna, am făcut turul cartierului Andalucia, turul meu preferat din țoață aceasta mobilitate și am vizitat și Science Park, pe lângă altele. Consider că cel mai folositor aspect al mobilității din Spania a fost faptul că am avut posibilitatea de a ne descurca, de cele mai multe ori, singuri într-o tara străină, unde cei mai mulți dintre noi nu au mai fost niciodată. Toată aceasta experiență mă vă ajuta mult în ceea ce îmi doresc eu să fac pe viitor, având în vedere că am experimentat cum e să lucrezi într-o firma de IT.

Maciuc Medeea Teodora
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În calitate de coordonator al Proiectului Erasmus+ 4IT am fost martora unei experiențe cu adevărat uimitoare. 4IT a fost mai mult decât un simplu proiect, a fost o călătorie de autodescoperire și de dezvoltare personală. In cadrul stagiilor de practică la firma de primire Arcan Studios din Granada, Spania, elevii au învățat să creeze site-uri web, să dezvolte jocuri video și să exploreze universul IT cu pasiune și entuziasm. Mobilitatea a fost, de asemenea, despre prietenii noi și culturi fascinante. Elevii au avut oportunitatea de a interacționa cu tineri din alte țări europene, să exploreze locuri istorice, precum Alhambra, și să se bucure de cultura bogată a Andaluziei. A fost o perioadă în care tinerii noștri au crescut iar această experiență unică i-a pregătit pentru viitorul lor într-o lume digitală în continuă schimbare și într-o societate tot mai conectată.

Popa Diana, coordonator proiect
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Braga, Portugalia

Într-o noapte de primăvară, am pornit într-o aventură care avea să-mi schimbe viața. Destinația? Portugalia! Prin intermediul proiectului ERASMUS, firma PAQ – Equipamento de Escritório, Lda, am avut oportunitatea de a trăi într-o țară străină și de a experimenta o nouă cultură și un nou stil de viață. Când am ajuns în Braga, am fost cuprinsă de emoții amestecate de nerăbdare și anxietate. Cu toate acestea, odată ce am pășit pe străzile pline de culoare și am auzit sunetele muzicii tradiționale portugheze, am simțit că fac parte dintr-un loc magic și plin de viață. Pe parcursul șederii mele în Portugalia, am avut privilegiul de a participa la cursuri IT, unde am putut să-mi îmbunătățesc skill-urile ce privesc informatica, HTML și WordPress-ul. Una dintre cele mai memorabile experiențe a fost călătoria mea basilica Bom Jesus. Era foarte multă vegetație și culoare acolo, de aceea mi-a și plăcut așa mult. Am avut ocazia de a prinde o logodnă la biserică ceea ce m-a emoționat foarte mult. Pe lângă asta am putut să mă plimb cu barca pentru prima oară. Mi-a fost puțin frică dar după m-am gândit că trebuie să am curajul de a încerca lucruri noi. În afară de aspectele culturale, proiectul ERASMUS mi-a oferit oportunitatea de a dezvolta abilități personale și de a-mi lărgi orizonturile. Am câștigat încredere în mine și am devenit mai independentă, gestionându- mi propriile activități și luând decizii într-un mediu străin.

Găborici Paula-Emilia , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența pe care am avut-o în această mobilitate, pot spune că, a fost una de neuitat. De la firma de stagiu PAQ – Equipamento de Escritório am învățat foarte multe despre flexibilitatea utilizării WordPress. De exemplu, poate fi folosit în crearea unui website simplu de afaceri sau a unui magazin de comerț electronic sau portaluri complexe. Însă, am avut ocazia să văd foarte multe peisaje superbe din Portugalia împreună cu Bruno, ghidul nostru,care m-au lăsat profund impresionată . Arhitectura văzută în ieșirile pe care le-am avut pe parcurs a fost neașteptată și incredibilă de admirat, fiecare loc având propria sa poveste pe care am ascultat-o cu drag. Am vizitat Guimarães, un oraș superb din punct de vedere arhitectural și din punct de vedere istoric. Cel mai vechi oraș, Ponte de Lima , a fost cel mai frumos si cel mai elegant oraș pe care l-am văzut. Timpul petrecut acolo m-a făcut să apreciez frumusețea simplității, fie ea chiar și într- o floare. Am avut oportunitatea de a atinge o dezvoltare foarte importantă atât în admirația față de natură, cât și dezvoltarea creativității și a cunoștințelor asupra ITului în materie de creare și dezvoltare a unui site web. Tot ce am dobândit de pe urma mobilității m-a ajutat să realizez că adevărata mea înclinație este spre domeniul IT și dorința de cunoaștere asupra culturilor străine.

Oiță Diana-Elena, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Încă de la început știam că această experiență mă va schimba în bine și că voi învăța multe abilități care mă vor ajuta pe viitor. Primele zile în Portugalia au fost mai mult de acomodare însă imediat după asta am inceput să mă simt ca acasă și să mă distrez cât mai mult. Cursurile zilnice pe care le susțineam la firma PAQ – Equipamento de Escritório, Lda m-au ajutat să învăț mai mult despre Html și WordPress iar pe lângă asta mi-am îmbunătățit abilitățile de lucru în echipă. Pe lângă cursuri am avut și multe călătorii, de exemplu în Porto, unde m-am simțit super comunicând cu oamenii locali care sunt foarte primitori și amuzanți. Pe final vreau să spun că această experiență inedită m-a făcut să devin cu adevărat o persoană matură și independentă și cu siguranță o să revizitez această țară în viitor.

Marin Laurențiu-Andrei, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența mea în proiectul Erasmus, în orașul Braga din Portugalia, a fost cu adevărat una de neuitat. A fost o oportunitate unică de a mă îmbogăți atât personal, cât și profesional, și de a experimenta cu adevărat cultura și tradițiile portugheze. Unul dintre aspectele cele mai remarcabile ale experienței mele a fost participarea la cursurile fascinante pe care le-am urmat. Am avut privilegiul de a învăța despre HTML, JavaScript, WordPress și WooCommerce de la profesori extrem de pricepuți și pasionați. Aceste cursuri m- au ajutat să-mi dezvolt abilitățile tehnice și cunoștințele în domeniul informaticii, deschizându-mi noi perspective pentru cariera mea viitoare. Pe lângă educația primită, am avut și ocazia de a explora frumusețea orașului Braga. Centrul istoric impresionant m-a cucerit cu străduțele sale înguste, clădirile vechi și atmosfera vibrantă. Am avut privilegiul de a vizita și alte orașe din apropiere, precum Porto și Guimaraes, care m-au fermecat cu peisajele lor pitorești și patrimoniul cultural bogat. Nu puteam să ratez ocazia de a merge și în Esposende, unde am putut experimenta frumusețea plajelor portugheze și a oceanului. Fiecare moment petrecut acolo a fost o adevărată încântare și o pauză relaxantă de la rutina obișnuită. De asemenea, am fost fascinat de bucataria portugheză. Am avut ocazia de a gusta delicioasele specialități locale, cum ar fi bacalhau, pasteis de nata și vinurile portugheze rafinate. Fiecare masă a fost o experiență culinară minunată și o oportunitate de a descoperi arome unice. Dar ceea ce a făcut această experiență atât de specială au fost oamenii minunați pe care i-am întâlnit. Am cunoscut colegi din diferite țări, cu culturi și experiențe de viață diferite, și am fost impresionat de diversitatea și deschiderea lor. Am legat prietenii puternice și ne-am susținut reciproc pe tot parcursul proiectului. Aceste legături sociale au fost cu adevărat valoroase și m-au învățat multe despre toleranță, cooperare și respect față de diferitele culturi. Sunt recunoscător că am avut această oportunitate de a explora și de a trăi într-o țară atât de frumoasă și captivantă. Proiectul Erasmus în Braga mi-a deschis ochii și inima către noi perspective, experiențe și oportunități.

Cucu Răzvan George , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența mea de două săptămâni în Braga, în cadrul proiectului Erasmus, a fost absolut minunată și de neuitat. Această oportunitate mi-a permis să descopăr frumusețea și cultura Portugaliei, să vizitez orașe fascinante precum Porto, Guimarães, Esposende, Viana do Castelo și Ponte de Lima, și să socializez cu persoane din diverse țări, care nu erau români. A fost o experiență plină de aventură și de învățare, care mi-a deschis ochii și mi-a oferit o perspectivă nouă asupra lumii. Vizitarea orașului Porto a fost o adevărată bucurie. Am admirat arhitectura impresionantă a clădirilor, am explorat străduțele înguste și am savurat vinurile delicioase pentru care acest oraș este renumit. Guimarães a fost un alt loc special pe care l-am descoperit. M-am simțit ca și cum m-aș fi întors în timp, în epoca medievală, în timp ce mă plimbam prin străduțele pietruite și admiram castelele și palatele impresionante. A fost o experiență autentică și educativă care mi-a oferit o perspectivă mai profundă asupra istoriei și culturii portugheze. Esposende și Viana do Castelo m-au fermecat cu peisajele lor pitorești și plajele frumoase. Am avut ocazia să mă bucur de soare și de ocean, să fac plimbări pe malul mării și să mă relaxez în aerul proaspăt și curat. Aceste locuri m-au încântat cu farmecul lor natural și m-au făcut să mă simt ca într-un adevărat paradis. Experiența mea în cadrul cursurilor de informatică a fost extrem de valoroasă și mi-a adus o serie de abilități și cunoștințe importante în acest domeniu în continuă dezvoltare. De asemenea, am lucrat pe proiecte practice, care mi-au permis să aplic cunoștințele teoretice într-un mediu real. Am învățat să dezvolt aplicații și să rezolv diverse probleme de programare, ceea ce mi-a consolidat înțelegerea și m-a ajutat să dezvolt abilități de rezolvare a problemelor. Schimbul de experiențe cu persoane din alte țări a fost unul dintre aspectele cele mai interesante ale acestei experiențe. Am avut ocazia să cunosc oameni din diferite culturi și să învăț despre tradițiile și obiceiurile lor. Am avut conversații fascinante și am împărtășit povești și experiențe, ceea ce a creat legături puternice între noi. Această interacțiune m-a ajutat să devin mai deschis și mai înțelegător față de diferențele culturale și m-a inspirat să explorez și mai mult lumea. În concluzie, experiența mea în Braga, în cadrul proiectului Erasmus, a fost una de neuitat. Am avut ocazia să descopăr frumusețea și bogăția Portugaliei, să cunosc oameni minunați din diferite țări și să împărtășesc experiențe și povești cu ei. Această experiență mi-a deschis orizonturile și m-a făcut să mă simt mai încrezătoar și mai conectat la lumea din jurul meu. Sunt recunoscător pentru această oportunitate și îmi voi aminti mereu cu drag de aceste două săptămâni minunate.

Unguru Bogdan, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

În timpul petrecut la firma de stagiu,firma de stagiu este PAQ – Equipamento de Escritório, Lda în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT, am avut oportunitatea de a învăța multe lucruri noi și de a cunoaște oameni minunați. Am avut șansa de a vizita Portugalia, unde am descoperit arhitectura incredibilă, precum și viața orașului. Am găsit experiența de mobilitate extrem de folositoare, deoarece am putut să-mi dezvolt abilitățile de lucru în echipă, să învăț despre cultura și tradițiile altor țări și să îmi extind rețeaua de contacte internaționale. Această experiență mă va ajuta în planurile mele de viitor, deoarece am câștigat încredere în capacitățile mele și am dobândit o perspectivă globală asupra industriei IT. Sunt convins că aceste conexiuni și cunoștințe fi valoroase pentru cariera mea și mă vor ajuta să îmi ating obiectivele profesionale.

Pavalachi Bianca-Elena , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

În firma de stagiu PAQ – Equipamento de Escritório am învățat foarte multe lucruri interesante legate de flexibilitatea WordPress, de exemplu îl putem folosi pentru crearea unui blog personal, a unui web site de afaceri sau a unui magazin de comerț electronic . Totodată am avut oportunitatea să vizităm multe zone din Portugalia împreună cu Bruno și mi s-au părut extraordinare atât modul prin care se desfășoară activitățile în diferite zone cât și clădirile, arhitectura și frumusețea acestora au fost surprinzătoare. Am vizitat Guimares fiind un oraș încărcat cu istorie si având structuri antice ce mi-au captivat atenția. Ponte de Lima, fiind cel mai vechi oraș din Portugalia, a fost interesant prin simplitatea acesteia și prin modul relaxant în a iți petrece timpul acolo. Acest proiect mi-a oferit oportunitatea de a îmi dezvolta cunoștiințele asupra IT-ului în ceea ce privește crearea de site-uri, cât și admirația față de locurile de pe glob având o istorie și o frumusețe ascunsă ajutându-mă pe viitor într-un domeniu IT, cât și dorința de cunoaștere asupra țărilor străine.

Jugaru Ionuț-Constantin , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

De când eram mică visul meu a fost să călătoresc în toată lumea și mă simt norocoasă că pot spune că am început această aventură cu Portugalia și că am putut împărtăși această experiență cu prietenii mei. De când am aflat despre acest proiect am știut că trebuie să fac tot posibilul pentru a ajunge aici. Nu a fost ușor, dar am muncit din greu, iar acum că în sfârșit sunt aici este ca un vis devenit realitate. A fost o experiență plină de amintiri de neuitat în care m-am dezvoltat atât pe plan personal cât și pe plan profesional. Îmi doresc că timpul să se opreasca în loc pentru a rămâne aici, dar în același timp abia astept să ajung acasă pentru a putea să povestesc familiei despre cum mi-am început aventura vieții mele, pentru că acesta a fost doar începutul.

Botez Luisa, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența mea în programul Erasmus a fost cu adevărat extraordinară, fiind, pentru mine personal, de o valoare inestimabilă. A fost o oportunitate care mi-a schimbat viața în moduri pe care nu le-aș fi putut anticipa. Încă de la început, procesul de aplicare și pregătire pentru Erasmus a fost ușor și bine structurat. Am fost ghidată la fiecare pas de către coordonatorii noștri, care ne-au oferit informații edificatoare și sprijin de încredere. Acest lucru a contribuit la reducerea stresului și a făcut ca toată experiența să fie cât mai plăcută posibil. La firma de stagiu PAQ – Equipamento de Escritório, Lda. am învățat și aprofundat noțiuni despre HTML, MySQL, WordPress, WooCommerce, cât și despre comerțul electronic. Odată ajunși în țara gazdă, Portugalia, am fost întâmpinati cu căldură și entuziasm de către gazda noastră, care ne-a condus până în Braga, orașul în care am și fost cazați. A fost uimitor să mă conectez instantaneu cu oameni din diferite culturi și să împărtășesc experiențe și perspective unice. Prin intermediul Erasmus, am avut ocazia să cunosc oameni minunați din întreaga Europă și să construiesc prietenii care vor dura, sper, o viață întreagă. Am luat parte si la experiențe culturale, unde am vizitat Braga, Viana do Castelo, Bom Jesus, Guimarães, Porto, Vila Nova de Gaia, Ponte de Lima, obiective care au reușit să îmi trezească interesul pentru istoria locală. Pe lângă toate acestea, experiența Erasmus m-a învățat să fiu mai independentă, să mă adaptez rapid la schimbări și să iau decizii înțelepte în situații noi și provocatoare. Mi-a oferit nu doar oportunitatea de a călători și de a învăța, ci și de a crește și de a mă dezvolta în moduri profunde, atât pe plan personal cât și profesional.

Șerban Teodora-Cristiana, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Am avut oportunitatea incredibila de a participa de a participa la un proiect Erasmus+ 4IT in Portugalia, Braga la firma de stagiu PAQ-Equipamento de Escritório, Lda, si s-a dovedit a fi una dintre cele mai memorabile experiente din viata mea. Unul dintre momentele de referinta ale calatoriei mele Erasmus a fost proiectul in sine, în care mi s-a cerut sa creez un site de comert electronic în WordPress. Desi aveam niste cunostinte anterioare, îndrumarea tutorului me talentat a fost esentiala pentru a ma ajuta sa navighez prin complexitatile dezvoltarii unui site web. Expertiza si rabdarea lor au facut cu adevarat diferenta, dearece am dobândit abilitati practice pe care le pot aplica acum în vitoarele mele proiecte. Acest proiect nu doar ca mi-a imbunatatit aptitudinile tehnice, dar mi-a conferit si un sentiment de realizare si încredere în mine. In afara proiectului am avut ocazia sa vizitez niste locatii incredibile, niste exemple ar fi Santuário do Bom Jesus do Monte unde maretia arhitecturala si atmosfera linistita a catedralei mi-au lasat o amintire imposibil de sters din memorie.De asemenea plaja din Esposende aflata in apropiere, a oferit o evadare linstita. Un alt oras care mi-a cucerit inima a fost Porto, un loc renumit pentru faimosul vin de Porto.Totusi si orasele Guimarães, Ponte de Lima, Viana do Castelo si Lisabona au fost incredibile. Proiectul me Erasmus in Portugalia mi-a permis sa cresc atât personal, cât si profesional. Mi-a oferit oportunitatea de a învata abilitati noi, de a explora o tara frumoasa si de a ma imerza într-o cultura bogata si vibrant. Amintirile pe care le-am creat, prietentile pe care le-am legat si cunostintele pe care leam dobândit vor ramane cu mine pentru tot restul vietii. Portugalia va avea întotdeauna un loc special în inima mea, si sunt recunoscator pentru experientele incredibile pe care le-am avut in timpul sederii acolo.

Radu Teodor , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența Erasmus a fost până la momentul acesta cea mai incredibilă experiența din viața mea și cu siguranță aș fi regretat dacă nu participam. Pentru cineva a cărei viață este destul de monotonă, plecarea într-o țară străină complet necunoscută a reprezentat o adevărată provocare. Timp de doua săptămâni, cât am avut ocazia să locuiesc aici, am explorat subiecte noi sub îndrumarea unui tutore foarte pasionat și dornic să ne învețe, la firma de stagiu PAQ – Equipamento de Escritório, Lda. Pe lângă aspectele academice, am avut oportunitatea de a vizita orașul și țara gazdă ,Portugalia, Braga. Am explorat locuri istorice, monumente și am gustat mâncăruri tradiționale. Printre principalele atracții turistice se numără Ponte de Lima, Guimarães, Viano do Castelo și Porto. Aceste orașe se fac remarcate prin arhitectura impresionantă, clădirile istorice și frumusețea pitorească. Spre finalul mobilității am început să regret că se termină și îmi doream să mai rămân măcar pentru puțin timp, deoarece tind să cred că aici a fost locul unde m-am dezvoltat cel mai mult atât din punct de vedere academic cât și personal. Am învățat să îmi depășesc limitele, să mă adaptez cu ușurință la situații noi, să fiu mai empatică și să ajut când cineva are nevoie. În ceea ce privește viitorul, cred că ceea ce am învățat aici îmi va fi de mare folos în carieră, dar și în viața obișnuită Participarea în acest proiect a fost o experiența de neuitat și o să îmi aduc aminte de ea cu drag și nostalgie.

Asaoanu Andreea-Miruna-Isabela, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Participarea în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT este una dintre cele mai mari realizări ale mele de până acum.Sunt recunoscătoare că am avut șansa de a beneficia de avantajele pe care le oferă acest proiect și consider că experiența trăită în Portugalia a fost una unică.Pot spune nu numai că m-am dezvoltat pe plan profesional,prin tot ceea ce constă dobândirea de cunoștințe în domeniul IT la firma PAQEquipamento de Escritório,Lda,dar și pe plan personal,devenind mai responsabilă și independentă. Am avut oportunitatea să aflu mai multe despre cultura portugheză și să cunosc oameni minunați,coordonatori și profesori, care au dat dovadă ,fără îndoială,de multă implicare.

Ursu Georgiana , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența ERASMUS, în cadrul firmei de stagiu PAQ – Equipamento de Escritório, Lda, pentru mine, a fost EX-TRA-OR-DI-NA-RĂ deoarece am descoperit multe lucruri noi despre Portugalia, despre mine, despre site-urile electronice, despre ce înseamnă un proiect Erasmus. La cursuri, informațiile noi oferite de trainer m-au ajutat să învăț mai multe despre HTML, WordPress și plugin-urile acestuia, PHP, MySQL, WooCommerce, cât și despre comerțul online și toate componentele acestuia. Mi-a plăcut ca fiecare problemă sau neînțelegere pe care o aveam era rezolvată cu ușurință cu ajutorul trainer-ului care în fiecare zi ne prezenta informații noi și ne ajuta la aprofundarea acestora. Activitățile de grup, cu colegii mei, au fost super antrenante, am avut de împărtășit din experiența fiecăruia pentru a realiza sarcinile care ne creau multiple dificultăți. Coordonatorul mobilității, a organizat diferite excursii în Braga, Bom Jesus, Guimarães, Porto, Vila Nova de Gaia, Ponte de Lima și Viana do Castelo mi-au adus o mulțime de informații despre istoria Portugaliei, dar și despre obiectivele vizitate. Totul a fost impresionant, unic, am trăit experiențe noi de neuitat. În cadrul mobilității din Braga, Portugalia, din cadrul proiectului Proiect Erasmus+ “4IT”, 2022-1-RO01-KA121-000059611 am realizat multe proiecte în HTML, cu ajutorul tagurilor CSS, care îmbunătățeau fațada paginilor web, care mă vor ajuta în viitor la facultate sau diferite proiecte.

Stoicescu Cezar-Mihail, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

O experiență de neuitat; o experiență cu cele mai frumoase amintiri pe care mi le-am putut crea vreodată. Mi-am făcut curajul să încerc lucruri noi, lucruri diferite, să trăiesc în Portugalia, Braga pentru două săptămâni și să descopăr cât mai multe. La firma de stagiu, „PAQ – Equipamento de Escritório, Lda” am învățat despre folosirea XAMPP-ului și WooCommerce-ului și cum se crează un site web folosind WordPress. Am întâlnit oameni dedicați, frumoși și muncitori, care cu ajutorul lor am devenit mai ambițioasă și mai curajoasă. Am reușit să vizităm Guimarães, Ponte de Lima, Viana do Castelo; locuri care mi-au tăiat respirația. Erau niște peisaje pe care nu le pot vedea în fiecare zi; peisaje pe care le voi ține minte tot restul vieții în special pentru frumusețea lor dar și pentru trăirile pe care leam avut atunci când le-am văzut. Mi s-a părut cel mai interesant design-ul bisericelor catolice. Sunt biserici foarte frumoase, cu un strop mare de cultură. În final, mi s-au părut foarte folositoare cursurile pe care le-am avut. Am învățat foarte multe lucruri despre site-urile web: de la design-ul lor, până la cum le putem securiza și publica online. Această experiență cu siguranță mă va ajuta pe viitor. Știind că îmi doresc să ajung pe partea de IT, lucrurile pe care le-am învațat în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT sunt un mare bonus pentru mine dar și pe plan profesional.

Găborici Bianca-Petronela, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

A fost o experiență foarte frumoasă și benefică pentru mine ca profesor însoțitor, am cunoscut oameni valoroși de la care am învățat cât de importantă este calitatea serviciilor oferite, punctualitatea și buna organizare, atât la firma de stagiu, PAQ – Equipamento de Escritório, Lda, cât și la Omni Cooperation Association, echipa care s-a ocupat cu buna desfășurare a activităților educative cât și recreative. Am vizitat multe locuri deosebite precum Porto, Ponte de Lima, Viana do Castelo, locuri care ne-au încântat și de unde am învățat lucruri noi despre cultura portugheză.

Amirei Diana Maria, Profesor însoțitor
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Călătoria mea în Braga, Portugalia a fost minunată, deoarece am avut șansa să întâlnesc gazda noastră extrem de prietenoasă, Bruno Conceição, și pe profesorul nostru, Rui Rodrigues. Cursurile pe care le-am avut în fiecare zi au fost foarte interesante. Cu ajutorul domnului Rodrigues, am reușit să îmi îmbunătățesc abilitățile de dezvoltare web și design. Partea cea mai interesantă a acestei călătorii au fost excursiile pe care le-am făcut în fiecare weekend. Am vizitat orașe minunate precum Esposende, Viana do Castelo și Lisabona. Sunt recunoscător că am avut ocazia să iau parte la acest proiect și abia aștept să le povestesc prietenilor despre experiența mea.

Stoleru Darius-Silvestru , a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Experiența mea Erasmus în orașul Braga, Portugalia, a fost de neuitat. Așezat în inima minunatului nord al țării, Braga m-a întâmpinat cu o combinație magică de istorie, cultură și ospitalitate. M-am îndrăgostit de arhitectura impresionantă a clădirilor medievale și de farmecul străzilor pietruite. În plus, am avut privilegiul de a explora splendoarea Catedralei Sé și a Bisericilor Bom Jesus și Sameiro. În timpul șederii mele, am făcut prieteni din întreaga lume și am participat la evenimente sociale și academice captivante. Această experiență Erasmus mi-a deschis mintea și inima către diversitatea culturală și mi-a oferit amintiri neprețuite pentru tot restul vieții mele.

Olaru Luca, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Paphos, Cipru

In cadrul firmei de practica, L. Lazarou CTC, mi-am dezvoltat cunostiintele in HTML, CSS, dar și in WordPress, tutorele de practica fiind o persoana foarte calda si de la care am inteles foarte bine ce mi-a fost explicat. In timpul mobilitatii am facut multe vizite, printre care o vizita si in Limassol. Acest proiect ma va ajuta mult pe viitor intrucat am dobandit informatii noi in mai multe domenii de activitate.

Rusu Ioana – XI B
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

La firma de stagiu Lazarou ICT Professionals pot spune ca mi-am dezvoltat competentele digitale in ceea ce priveste WordPress, HTML si CSS. A fost o placere sa-l cunosc pe tutore care era in mod clar pasionat de ceea ce facea. Toti oamenii pe care i-am cunoscut in proiect m-au facut sa vad lucrurile si din alte perspective, de la profesori insotitori si colegi, pana la oamenii din Cipru, in special Paphos.Vizitele culturale au fost o experienta minunata (Mormintele Regilor, Siturile Arheologie- Paphos, orasul Limassol, Stanca Afroditei, Castelul Paphos si zona portului). Aceasta experienta imi va prinde bine in viitor, in special pentru time managementul pe care l-am dezvoltat.

Antici Amalia-Marina - XI A
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

 În timpul stagiului la Lazarou ICT Professionals din Paphos am învățat despre web design, utilizând, în mare parte, CSS pentru ajustarea celor mai mici detalii, pentru a obține site-uri cu un layout plăcut. Ceea ce am aflat de la mentorul nostru, Lazaros Lazarou, sigur mă va ajuta pe viitor, în special în plan profesional, întrucât voi putea să creez site-uri pentru companii sau pentru un business propriu cu ușurință. În timpul liber, m-au fascinat vizitele la stânca Afroditei și parcul arheologic, plimbările în Limassol și în Paphos, întrucât m-au ajutat să descopăr o țară complet nouă, cu peisaje de vis, dar și cu o cultură impresionantă.

Tanțoș Ioana, XI B
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Mobilitatea noastra a avut loc in Paphos, Cipru, unde am facut practica la firma Lazarou ICT Professionals, avand parte de indrumare individuala si ajutor la orice nelamurire aparea. Pe langa disponibilitatea oferita de catre firma, mi-au placut indeosebit vizitele la situri arheologice si ruine. Consider ca au fost un mod frumos de a petrece dupa-amizile si a cumoaste mai bine Paphos-ul. Aceasta experienta ma va ajuta in viitor pentru urmatoarele proiecte pe care mi le propun a le face cum ar fi sa fac un site frumos si functional de la zero.

Dorneanu Maia-Elena
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Experiența de practică la firma Lazarou ICT Professionals din Paphos, Cipru, a fost remarcabilă pentru elevii noștri talentați din cele trei colegii partenere. Ei și-au dezvoltat abilitățile în web design, HTML și CSS, dar mai mult decât atât, au descoperit cultura și istoria unei țări minunate. Vizitele la situri arheologice și interacțiunea cu localnicii au fost momente neprețuite. Această mobilitate a fost un catalizator pentru creșterea profesională și personală a participanților și a demonstrat încă o dată valoarea învățării experiențiale. Suntem mândri de realizările elevilor nostri si suntem convinsi ca această experiență va influența cu siguranță alegerile lor de carieră viitoare.

Popa Diana, Coordonator proiect
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

In acest proiect Erasmus, în firma de stagiu Lazaros Lazarou CTC, am învățat cât de distractivă poate fii informatica, atunci când este lucru în echipă. Am reușit să cunosc persoane care m-au ajutat să iau decizia finală în legătură cu viitorul meu care va fi bazat pe IT. Orașul Pafos din Cipru mi s-a părut unul de-a dreptul special. Arhitectura tipic grecească, bazată pe culorile alb și albastru, a ieșit în evidență pe fundalul Mării Mediterane. Am vizitat Situl Arheologic ”Nea Paphos”, monumentele care datează încă din Evul Mediu bine conservate, evocând epoca antichității.

Calapod Ștefan-Vinci, XI D
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

 La firma de stagiu, Lazarou ICT Professionals mi-am imbunatatit cunostintele de HTML si CSS alaturi de un tutore experimentat. In timpul liber ramas am legat conexiuni cu colegii prin diferite jocuri si discutii, am vizitat diferite monumente arheologice din orasul Paphos. Datorita acestui proiect am invatat cum sa lucrez intr-o echipa si cum sa imi planific timpul.

Ghimpu Mihai-Ștefan, XI B
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

Firma Lazarou ICT Professionals a furnizat stagiul de practica pentru elevii celor trei scoli. Au parcurs tematica prevazuta in Learning Agreement si in plus au invatat cum sa realizeze pagini responsive in functie de dispoziv. in programul cultural am avut cuprinse vizite la principalele obiective culturale si istorice: Mormitele regilor, Muzeul de istorie si situri arheologice in Paphos si Limasol. Elevii si profesorii au organizat si activitati de socializare la hotel si in oras (jocuri, plaja si inot, plimbare cu barca pe mare, o zi la aqua parc). Elevii astfel si-au dezvoltat si abilitatile de comunicare si colaborare nu numai pe cele profesionale. Participantii la mobilitate vor prezenta rezultatele lor colegilor din anii mai mici si astfel ii vor motiva sa participe la urmatoarele mobilitati din cadrul proiectului.

Faciu Maria Ema, profesor insotitor
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

La Lazarou ICT Professionals am învățat despre cum sa creăm pagini web cu un design modern și responsive. Am vizitat diverse obiective turistice aproape de hotelul unde am stat in Paphos. De exemplu, într-o zi am vizitat Mormântul Regilor unde am avut un concurs de teatru. Cum aș dori să urmez o carieră în informatică, informațiile prezentate în această mobilitate cu siguranță îmi vor fi de mare folos.

Burghelea Radu-Theodor - XI D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Cu ajutorul orelor de practica desfasurate la firma de stagiu, L. Lazarou CTC, am invatat notiuni despre crearea site-urilor de comert electronic. Utilizand platforme precum XAMPP, WordPress si WooComerce am creat un site numit „Garage Sale” care cuprinde produse precum instrumente muzicale, acesorii si partituri. Folosind notiuni de HTML si CSS am creat un site responsive, „Harmony in motion: Exploring the Rhythms and Melodies of Music” . In aceasta mobilitate din Paphos, Cipru mi-a placut mult ocazia de a cunoaste oameni noi de varsta mea din alte licee, cu care am facut ca zilele petrecute impreuna sa fie de neuitat, mergand impreuna la Mormintele Regilor, la Situl Arheologic din Paphos, la Stanca Afroditei, la Coloana Sf. Petru si multe altele. Aceasta experienta va avea un mare impact asupra viitorului meu deoarece , prin ea, mi s-a deschis calea in domeniul IT si sunt sigura ca in acest domeniu vreau sa lucrez dupa terminarea facultatii.

Chile Carina-Eliza - XI B
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

Orele de practica la firma Lazarou CTC mi-au fost de folos in aprofundarea cunostintelor de WordPress – e-commerce, dar si de imbunatatire a lucrului in CSS, mai ales pe subdomeniul CSS RWD (Responsive Web Design). Am fost in compania unor oameni deosebiti, in special a colegilor mei de mobilitate fara de care nu as fi putut avea aceeasi experienta de neuitat. Am vizitat obiective cu o bogata incarcatura istorica precum Mormintele Regilor, Situl Arheologic din Paphos sau cel din Kourion. Acest proiect a venit ca o confirmare pentru mine sa imi continui studiile universitare in mediul umanist, dar cu siguranta m-a ajutat in formarea mea ca persoana, dezvoltandu-mi un simt al responsabilitatii si un spirit de echipa intarit.

Filip-Hodorogea Stefan, XI B
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

La firma de practică numită Lazarou CTC, am învățat să lucrăm în CSS și în HTML pentru a crea o pagină web. Pe lângă ceilalți elevi de la liceele din consortiu, am întâlnit alți elevi veniți în proiecte Erasmus cu care m-am împrietenit. De asemenea, am interacționat cu mulți localnici și am învățat câteva obiceiuri specifice. Am vizitat mai multe obiective, dar cele mai memorabile au fost orașul Limassol și mormintele regilor din Paphos. Deoarece am petrecut o mare parte din timpul liber în Paphos, autobuzele au fost de mare ajutor pentru deplasări. Ca urmare a acestei experiențe, pot spune cu siguranță că îmi doresc să urmez o carieră în domeniul IT.

Bereṣteanu Tudor-Andrei - XI D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

La firma de stagiu, Lazarou ICT Professionals, am invatat cum sa realizez un site de comert electronic, folosing WooCommerce. De asemenea, mi-am perfectionat cunostintele de HTML si CSS, devenind familiarizata cu intregul concept de Web Design si Responsive Web Design (RWD). In mobilitate, am cunoscut persoane minunate si am trait momente de neuitat. Am mers in vizita, alaturi de profesori si colegii mei, in Paphos, la siturile arheologice, pesteri marine, cat si in Limassol. Mi-a placut enorm stilul de viata din Cipru. Cunostintele dobandite ma vor ajuta in viitoarea mea cariera.

Frigură Izabela-Maria - XI E
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

In cadrul mobilitatii din Paphos, Cipru, am facut practica la firma de stagiu, Lazarou ICT Professionals, unde am abordat notiuni despre comertul electronic dar, in acelasi timp, mi-am aprofundat cunostiintele despre HTML si CSS, invatand cum sa creez site-uri cu aspect profesional pe toate dispozitivele. Printre oamenii cunoscuti se afla tutorele de practica, Lazaros Lazarou, cat si colegii si profesorii insotitori de la celelalte licee.Am vizitat numeroase locuri, cum ar fi castelul din Paphos, mormintele regilor sau stanca Afroditei. Astfel, am trait o experienta extraordinara, care m-a ajutat sa ma dezvolt atat din punct de vedere profesional, cat si personal, care m-a invatat sa ies din zona mea de confort si care cu siguranta imi va fi de folos in viitoarea mea cariera din domeniul IT, datorita notiunilor abordate despre site-uri web.

Buzenchi Paula-Roberta - XI B
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

Am participat la mobilitatea din luna iunie care a avut loc în Paphos, Cipru. Întreaga experiență mi-a fost benefică și sunt profund recunoscătoare că am participat la acest proiect. Stagiul de pregătire a avut loc la firma Lazaros Lazarou CTC, unde mi-am aprofundat competențele digitale, în mod special competențele în WordPress, E-Commerce, CSS și HTML. Pe lângă orele de practică, am luat parte și la activități culturale și de socializare. Am vizitat diverse obiective turistice, spre exemplu Mormintele Regilor, Piatra Afroditei, Biserica Sf. Paul. Activitățile de socializare mi s-au părut foarte benefice întrucât au pus bazele coeziunii grupului. Am recreat împreună povești istorice ale mitologiilor grecești și am colaborat ca o frumoasă echipă. Consider că această experiență m-a determinat să fiu mai responsabilă, mai asumată, mai deschisă la lucruri noi și mai conștientă de ceea ce îmi doresc să fac în viitor.

Ghercă Maria, XI B
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

La firma de stagiu mi-am dezvoltat atat capacitatile in soft-skills, cat si abilitatile de a lucra in echipa si de a-mi organiza timpul. Mobilitatea din Cipru a fost deosebita, tara fiind surprinzator de frumoasa si plina de viata, iar toti participantii au fost primitori. Desi am fost singurul din clasa mea, mi-am legat niste prietenii ce vor dura tot restul vietii mele, aceasta mobilitate fiind un moment ce nu il voi uita. Ziua cea mai deosebita pentru mine a fost cea in care am mers la un aqua park cu restul grupului.

Ganea Andrei-Mircea - XI C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Proiectele Erasmus+ la care am participat în ultimii ani vin să umple un gol în școala românească: raportarea la lumea reală, la sistemele de educație din alte țări, la piața muncii în care elevii noștri vor intra în curând. Faptul că proiectul s-a adresat în primul rând elevilor cu oportunități reduse a fost un mare plus al acestuia, odată ce pentru mulți dintre ei acesta a fost primul zbor cu avionul și prima vizită într-o țară străină, iar stagiul de practică la firma Lazarou ICT Professionals i-a asigurat că au competențele IT necesare în acest domeniu atât de competitiv. Am vizitat împreună temple și biserici despre care învățăm la istorie (templele lui Apolo, Dionisos, biserica Sf Gheorghe, Coloana Sf Pavel etc), orașele Paphos și Limassol și ne-am scăldat în apa Mării Mediterane.Această experiență de neuitat va fi, pentru elevi, o confirmare a direcției profesionale alese, iar pentru profesori, un exemplu de bune practici.

Laslău Gabriela-Geanina, profesor insotitor
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Firma de stagiu la care am fost se numeste Lazaros Lazarou CTC. Acolo am invatat despre conceperea unui site e-commerce, pornind de la HTML si CSS la WordPress si WooCommerce. Consider ca tot ce am invatat in mobilitate ma va ajuta in viitor. Pe langa practica, am reusit sa cunosc colegii cu care am mers in proiect prin fotografii si jocuri de seara. Am mai invatat de asemenea si istoria Ciprului, vizitand muzeele si ruinele din Paphos si Limasol. In concluzie, proiectul a fost un pas important pentru viitorul meu indepartat.

Covaci Patrick David, XI D
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

La firma de stagiu, Lazarous CTC, am invatat cum sa facem pagini web de comert electronic in WordPress, si folosind extensia WooCommerce. Practica a durat 6 ore pe zi, 10 zile, in total 60 de ore. Am cunoscut oameni minunati precum Lazarous, tutorele nostru de practica, de la care am invatat conceptele importante de web design. Am vizitat mai multe atractii turistice importante din Paphos si zona inconjuratoare, siturile arheologice Nea Paphos si Apollo Hylates. Consider ca aceste cunostinte ma vor ajuta in viitor, deoarece intentionez sa urmez o facultate de  informatica.

Bulboacă Teodor, XI E
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Firma noastră de stagiu a fost L Lazarou CTC. Am învățat WordPress și CSS. Cel mai interesant, dar și cel mai provocator mi s-au părut Responsive Web Design. După experiența Erasmus, consider o cariera in web development. Înainte, eram setata pe partea de back-end, când vine vorba de programare, dar acum și front-endul mi se pare foarte distractiv.

Iacob Alexandra - XI D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Pe parcursul orelor de stagiu la firma Lazarou CTC in Paphos, Cipru, am dezvoltat cunostinte digitale despre cum sa creez si sa administrez un site de e-commerce, dar si cum sa folosesc HTML si CSS pentru web-design. Am intalnit multe persoane placute dar cea care a avut cel mai mare impact este profesorul de stagiu, Lazarou, o persoana foarte deschisa si de ajutor. Am vizitat locuri pline de istorie cum ar fi castelul din paphos, situl arheologic „Nea Paphos” si Casa lui Eustolios. Cel mai de folos si interesant mi s-au parut orele de practica. Aceasta experienta m-a ajutat sa imi aleg ce vreau sa fac in viitor, ce cariera vreau sa urmez si m-a ajutat sa pun bazele unor cunostinte de care am nevoie.

Cancel Daniel-Iosif, Colegiul Național Ferdinand I, BacăuXI D
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Domnul Lazaros Lazarou, tutorele nostru de practica din cadrul firmei de stagiu Lazarou CTC Professionals, ne-a invatat cum sa lucram eficient cu WordPress, XAMPP si multe aplicabilitati ale CSS- ului in procesul crearii site-urilor de tip e-commerce.Atat oamenii din cadrul grupului organizator, cat si colegii si localnicii au fost foarte deschisi si dispusi sa ne ajute.In cadrul mobilitatii din Paphos, Cipru m-au impresionat urmatoarele obiective turistice prin istoria lor bogata: Mormintele Regilor, Amfiteatrul Kourio si Parcul Arheologic Paphos. De asemenea, mi-a placut mult si excursia in Limassol, orasul fiind unul animat.Sunt sigura ca aceasta experienta ma va ajuta pe viitor, deoarece am invatat din ea atat lucruri din domeniul IT de care voi avea nevoie in viitorul apropiat, cat si soft skills, cum ar fi moduri de a comunica mai eficient in cadrul unei echipe, respectarea unor deadline-uri si cultura generala imbogatita de catre civilizatia cipriota.

Bondoc Ștefana - XI A
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

În perioada mobilității, am participat la diferite activități culturale, de socializare și de practică la firma de stagiu L. Lazaros CTC. Practica s-a desfășurat pe 10 zile din cele 12, 6 ore în fiecare dintre aceste zile, astfel s-a ajuns la 60 de ore în total. Această activitate a cuprins crearea unui site în WordPress cu ajutorul pluginurilor, unul dintre acestea fiind WooCommerce. Eu am creat un site, numit „Garage Sale,” unde vindeam diferite produse, unelte folositoare unei gospodării. Ne-am aprofundat și cunoștințele despre HTML și CSS, astfel am reușit să creez un site denumit „Unleashing Greatness: The Power and Passion of Sports,” care, după spusele tutorelui de practică, este mai bun decât actualul site pentru transport în Paphos. În cadrul activităților culturale, am vizitat Columna Sfântului Petru, Mormintele Regilor, am fost în vizită și în Limassol, iar un loc foarte interesant pe care l-am văzut a fost Situl Arheologic, de unde mi-am îmbogățit și cunoștințele despre istoria Paphosului, în consecință, a Ciprului. Serile le-am petrecut alături de domnii profesori insotitori cu diferite joculețe și activități de socializare. Ne-am distrat, toată lumea s-a simțit bine și am rămas cu amintiri prețioase. M-am împrietenit cu multe persoane, alături de care am petrecut un timp de calitate.

Abageru Andrei, XI B
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

La firma de stagiu, Lazarou ICT Professionals, am invatat sa lucrez in HTML si CSS pentru a creea website-uri profesionale. Am cunoscut oameni noi, precum un domn de la un magazin de suveniruri care ne-a povestit despre viata lui si ne-a oferit mie si colegilor mei un pix cadou. Am intalnit si romani care ne-au povestit lucruri despre viata lor din Paphos, Cipru. Faptul ca am explorat un oras nou si am descoperit o cultura noua in timp ce desfasuram si orele de practica mi s-a parut perfect. Aceasta experienta m-a ajutat sa imi dau seama ca doresc sa continui in acest domeniu pe viitor, iar cunostintele pe care le-am acumulat sunt foarte importante.

Chicuș Alexandra-Maria, XI D
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Ca profesor însoțitor în cadrul Proiectului “Erasmus+ 4IT” am petrecut două săptămâni în Paphos, Cipru alături de niște copii extraordinari, plini de entuziasmul specific vârstei lor, iar firma de stagiu Lazarou ICT Professionals – Lazaros Lazarou, s-a ocupat de toate detaliile astfel încât timpul să fie cât mai bine folosit. La orele orele de practică elevii au învățat lucruri interesante despre E-commerce (construirea unui site de vânzări, metode de optimizare a site-urilor, și altele). Excursiile organizate de firma de sprijin în Paphos (unde am vizitat Portul, situl Arheologic, Castelul și Farul), cât și în Limassol (aici am vizitat Portul Vechi, Castelul și Muzeul din Limassol), au contribuit la o experiență extraordinară pentru toți participanții.

Husaru - Nechita George Sorin, professor insotitor
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

La firma de stagiu Lazarou ICT Professionals din Paphos, Cipru, l-am intalnit pe tutorele nostru Lazaros Lazarou care ne-a invatat sa realizam site-uri de e-commerce in Woocommerce si WordPress. In plus, am aprofundat cunostintele de HTML si CSS, in special Responsive Web Design. In timpul mobilitatii, am visitat Tombs of the Kings, orasul Limassol si multe alte atractii turistice si istorice din Paphos.

Popa Ancuța-Elena – XI E
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Mobilitatea proiectului s-a desfășurat in Phapos, un oraș de mărime medie din Cipru, participând la orele de stagiu în cadrul firmei Lazarou ICT Professionals, unde îndrumați de tutorele nostru, Lazaros Lazarou, am fost ghidați prin lumea web design-ului, învățând să lucrăm în WordPress și să folosim cod în CSS și html. Am parcurs 60 de ore de practică, iar în timpul rămas, am încercat să decoperim cultura, istoria, tradițiile și oamenii ciprioți. Aceste activități ne-au ajutat să ne lărgim cunoștințele despre aceată țară europeană și să ne facem amintiri memorabile legate de locuri impresionante, dar, în mod special, despre oamenii neașteptat de interesanți și primitori față de un grup de străini derutați și gălăgioși în dorința nostră de a descoperi un popor nou. Am credința că această expeirență mi-a deschis noi orizonturi și sunt sigur că viziunea mea s-a lărgit odată cu vasta întindere a mării care ne lăsa să ne răsfirăm ideile, gândurile și aspirațiile de fiecare dată când priveam visători spre nemărginita apă, făcând ca acest proiect să fie un pas important în viața fiecărui participant.

Tăbăcaru Dimitrie – XI B
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Prin intermediul mobilitatii Erasmus+ 4IT din Paphos, Cipru, am reusit sa-mi dezvolt atat abilitatile practice, cat si cele sociale. Firma de stagiu L. Lazarou CTC ne-a primit cu bratele deshise, iar tutorele de practica, Lazaros Lazarou ne-a furnizat informatii folositoare cu privire la cladirea site-urilor de comert electronic, folosind instrumente precum: XAMPP, WooCommerce, HTML, CSS. Sentimentul predominant pe intreaga perioada a mobilitatii a fost cel de implinire, fiind totodata deplin recunoscatoare. Am fost profund impresionata de obiective turistice precum Stanca Afroditei, portul din Paphos, dar si de excursia in Limassol. Proiectul nu putea fi complet fara sprijinul venit din partea profesorilor insotitori, a firmei de practica, dar si experientele impartasite cu ceilalti participanti.Proiectul Erasmus+ 4IT a fost, totodata, o confirmare a carierei, fiind hotarata ca munca in echipa va trebui sa faca parte din viitorul meu profesional.

Smerea Cezara-Maria, XI A
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

In timpul mobilitatii, la firma de stagiu “L.Lazarou CTC” am invatat diverse tehnici de folosire a HTML- ului si CSS-ului, utile in realizarea si stilizarea website-urilor. Astfel mi-am imbunatatit atat competentele digitale cat si latura estetica necesara la crearea unui site. Am petrecut timp de cunoastere cu toti colegii, ne-am creat aminitiri frumoase vizitand Limassolul, pesterile marii, Mormintele regilor din Pafos, oras din Cipru plin de o istorie si o cultura fascinanta. Am socializat de asemenea si cu localnici, care au fost foarte amabili cu noi si pregatiti sa ne ajute daca aveam nevoie. Consider ca acest proiect ma va ajuta in alegerea unei cariere si abilitatile dobandite vor fi utile atat pe plan practic( in domeniul IT-ului), cat si social.

Constantin Ana-Ruxandra, XI A
Colegiul Național Roman Vodă, Roman

La firma de stagiu am Lazarous CTC am invatat web design si cum sa creez un site folosind WordPress, WooCommerce si alte plugin-uri. Am avut parte de activitati culturale in care am cunoscut trecutul bogat al tarii si aceasta experienta mi-a aratat ce inseamna sa fii o persoana muncitoare, auto didacta si responsabila, atributii care imi vor prinde foarte bine la facultate si in cariera.

 

Țarlungă Mihnea – XI D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău
Mobilitate:

Granada, Spania

În cadrul proiectului Erasmus+ 4IT din Granada, Spania, am realizat un stagiu de practică la Arcan Studios, unde am învățat să creez site-uri și jocuri pe calculator. Mentorii au explicat clar și ne-au îndrumat cu răbdare, iar angajații de la cazare ne-au pus totul la dispoziție. M-am înțeles de minune cu ceilalți participanți, am adunat amintiri neprețuite și am legat prietenii pe viață.

De asemenea, după orele de muncă, am vizitat orașe și obiective precum Sevilla, Albaicín, Alhambra, mănăstirile San Jerónimo și Cartuja, Sacromonte și Parcul de Științe. Pentru mine, cel mai important aspect al proiectului a fost experiența pe care am dobândit-o în domeniul IT. Consider că am evoluat atât pe plan profesional, cât și social și că acest proiect mă va ajuta să îmi aleg o carieră în viitor.

Haghiac Mara-Alexia, a XI-a C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În cadrul stagiului de practică al proiectului Erasmus+ 4IT, la compania Arcan Studios, am învățat cum să creez site-uri de comerț electronic folosind XAMPP și WordPress, și cum să concep un joc video cu ajutorul Inkscape și Unity. Aceste experiențe m-au ajutat să dezvolt abilități noi în domeniul informatic, oferindu-mi o perspectivă mai amplă asupra posibilităților profesionale din industria programării.

Profesorii dedicati și prietenoși pe care i-am întâlnit m-au îndrumat călduros pe tot parcursul perioadei de practică, facilitând comunicarea despre dificultățile întâmpinate în programare și oferindu-mi sfaturi valoroase pentru a reuși să realizez proiecte informatice atât individual, cât și în echipă.

Pe lângă experiența profesională, am avut oportunitatea de a descoperi cultura spaniolă din orașul Granada. Am admirat celebrele cartiere istorice Albaicin și Sacromonte, am explorat monumentul simbolic local Alhambra și am vizitat numeroase muzee din zonă.

Crețu Sebastian Ilie, a XI-a A
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Mobilitatea Erasmus+ 4IT mi-a oferit o multitudine de oportunități de învățare și descoperire, atât pe plan profesional, cât și personal.

La firma de stagiu, Arcan Studios, am dobândit o gamă largă de abilități practice, cum ar fi utilizarea platformelor Unity și Inkscape. Am învățat tehnici esențiale pentru designul grafic și dezvoltarea de jocuri, consolidându-mi profilul profesional. Pe lângă abilitățile tehnice, am dezvoltat și soft skills esențiale, precum eficientizarea muncii și organizarea timpului.

Am avut șansa de a cunoaște oameni minunați care mi-au îmbogățit experiența. Fatima, project manager la Universal Mobility, a fost o gazdă excepțională, asigurându-ne o ședere plăcută în Granada. Rigels, colegul ei, ne-a ghidat prin Albaicín, dezvăluindu-ne frumusețea ascunsă a cartierului. Lea, profesoara noastră de spaniolă, a creat o atmosferă prietenoasă și energică la cursuri. Juan, patronul Arcan Studios, a fost un mentor valoros, oferindu-ne sfaturi prețioase și umor bun. Marina, profesoara de design grafic, ne-a împărtășit pasiunea și cunoștințele sale vaste. Akira, profesorul de game dev, ne-a inspirat cu entuziasmul său contagios și abilitățile pedagogice excepționale.

Granada m-a cucerit prin arhitectura sa fascinantă și multitudinea de obiective turistice. Am explorat Albaicínul, o bijuterie medievală cu străduțe pietruite și priveliști panoramice. Am vizitat Alhambra, un complex palatial uimitor, cu grădinile Generalife și Alcazaba. O excursie la Sevilla mi-a permis să admir Setas de Sevilla, Giralda și catedrala spectaculoasă. Plaza España a fost un alt punct culminant, cu arhitectura sa grandioasă și atmosfera vibrantă.

Toată experiența Erasmus+ 4IT a fost extrem de valoroasă. Am dobândit abilități practice și soft skills esențiale pentru cariera mea viitoare. Am cunoscut oameni minunați care mi-au lărgit orizonturile și mi-au oferit amintiri de neuitat. Am explorat o cultură fascinantă și am descoperit o țară uimitoare.

Această experiență va fi cu siguranță un atu important în planurile mele de viitor. Abilitățile dobândite și cunoștințele acumulate îmi vor permite să accesez oportunități mai bune în domeniul IT. Experiența interculturală m-a făcut mai adaptabil și mai deschis la noi perspective, pregătindu-mă pentru provocările și oportunitățile unei cariere internaționale.

Feraru Mihnea-Bogdan, a XI-a A
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Am făcut parte din grupul de elevi care a plecat în Granada, Spania. Am avut oportunitatea de a participa la cursurile de formare de la Arcan Studios, unde am realizat un joc 2D. Tutorii noștri ne-au purtat prin funcțiile programelor Inkscape și Unity, programe cu care am avut libertatea de a ne fructifica creativitatea, creând propriile personaje și decoruri.

Am descoperit cartierele Granadei, istoricul clădirilor și poveștile locului. Am fost impresionată de Complexul Alhambra, atât de castel, cât și de grădini, un cămin pentru istorie și artă.

Tot ceea ce am învățat și trăit în Granada mă va ajuta mai departe în viață. Industria jocurilor video este în creștere, piața extinzându-se mai departe de cea de divertisment, înspre simulare și terapie. În ceea ce privește experiența culturală dobândită, fiecare colț al lumii despre care ai ocazia să afli ceva este o lecție de istorie trăită, fiecare cultură experimentată este un pas către pace și acceptare.

Radu Ingrid-Ana, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Experiența ta în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT pare să fi fost cu adevărat memorabilă și plină de oportunități valoroase. Cele 60 de ore petrecute în practică la Arcan Studios, sub îndrumarea tutorelui Akira, au constituit un pas semnificativ în dezvoltarea abilităților tale în domeniul creării de site-uri în WordPress și jocuri în Unity. Este minunat să vezi că această experiență te-a ajutat să-ți confirmi direcția profesională și să-ți conturezi viitorul în acest domeniu.

Programul cultural bine organizat a adus și el o valoare deosebită, oferindu-ți oportunitatea de a explora locuri istorice și culturale importante precum Alhambra și Capela Regală din Granada. Excursiile în Sevilla și Málaga au completat această experiență fascinantă, oferindu-ți perspective diverse asupra bogăției culturale și istorice a regiunii.

Implicarea ghizilor și calitatea activităților organizate de Universal Mobility au contribuit, fără îndoială, la succesul acestei mobilități și la obținerea unei perspective mai profunde și mai bogate asupra țării gazdă.

În final, este clar că această mobilitate nu numai că ți-a permis să descoperi o altă țară plină de istorie și cultură, dar și să-ți dezvolți competențe esențiale pentru viitorul tău profesional. Este o experiență care, cu siguranță, îți va fi de folos în continuare și îți va deschide noi orizonturi și oportunități în carieră.

Lăcătușu Daniel, a XI-a D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În timpul mobilității Erasmus+ la firma Arcan Studios din Granada, am avut oportunitatea de a învăța și colabora cu profesioniști talentați din industria IT. Sub îndrumarea Marinei, am explorat creativitatea în designul grafic folosind Inkscape, învățând să creăm elemente vizuale captivante pentru jocurile noastre. Cu ajutorul lui Akira, am pus în practică cunoștințele noastre în Unity, transformând conceptele noastre grafice într-un joc 2D interactiv și captivant.

Juan, managerul firmei Arcan Studios, ne-a oferit sprijin și îndrumare pe tot parcursul experienței noastre de mobilitate, asigurându-ne că ne simțim confortabil și că ne îndeplinim obiectivele de învățare. De asemenea, Maria, Fatima și Anja au fost ghizii noștri entuziaști și prietenoși, care ne-au făcut tururile interesante prin Granada și Sevilla, dezvăluindu-ne bogăția culturală și istorică a acestor orașe fascinante. Această experiență a fost nu numai educativă, ci și memorabilă și plină de inspirație, oferindu-ne o perspectivă profundă asupra industriei IT și a culturii spaniole.

Pe viitor, intenționez să aplic cunoștințele și abilitățile dobândite în timpul mobilității în domeniul dezvoltării de jocuri și design grafic. Experiența în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT la firma Arcan Studios m-a pregătit pentru o carieră de succes în industria IT și m-a motivat să urmăresc pasiunile mele și să îmi îndeplinesc obiectivele profesionale.

Tancău Eduard - Mihai, a XI-a A
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Proiectul 4IT 2024 a fost o experiență de viață, care m-a dezvoltat pe plan profesional și emoțional. Am lucrat la firma de stagiu numită „Arcan Studios”, unde am învățat cum să fac un site în programul WordPress, pluginul WooCommerce și XAMPP, precum și crearea unui joc 2D platformer în Unity, folosind InkScape pentru grafică. Am creat conexiuni mai strânse cu colegii mei și am cunoscut o mulțime de oameni minunati, precum colegii de la liceul „Roman Vodă” și cei de la clasa XI D, dar și mentorii de la firmă. Pe parcursul celor 2 săptămâni de stagiu am avut prilejul să admir Granada, un oraș uluitor, plin de istorie, datorită excursiilor și plimbărilor noastre minunate.

Ciciu Lucia-Timeea, a XI-a C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Am avut plăcerea de a lucra la Arcan Studios, firma de stagiu, unde am învățat cum să creez un site de comerț digital în WordPress și WooCommerce și să fac un joc video în Inkscape și Unity. Am cunoscut oameni minunați de la Universal Mobility, precum Maria și Anya, care ne-au arătat Sevilla și alte obiective turistice din Granada. La cazare, ne-am împrietenit cu alți români din alte județe și ne-am făcut amintiri frumoase împreună.

Cel mai interesant și folositor mi s-a părut cursul de practică, în special creearea jocului în Unity, sub îndrumarea lui Akira, care ne-a explicat în detaliu cum funcționează această aplicație. De asemenea, am reușit să-mi îmbunătățesc abilitățile de vorbire comunicând cu foarte mulți oameni din alte părți ale lumii.

Ajudeanu Andrei, a XI-a D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Acest proiect Erasmus a fost unul minunat, unul în care aș participa din nou cu siguranță. În primul rând, orele de muncă pe care le-am petrecut la firma Arcan Studios m-au înzestrat cu o varietate de skill-uri, cum ar fi crearea site-urilor pe WordPress folosind WooCommerce, utilizarea Inkscape pentru a modela asset-uri necesare pentru orice proiect serios și, bineînțeles, crearea unui joc în Unity.

În Granada, am avut plăcerea de a vizita impresionante muzee și castele, precum Alhambra, dar și Catedrala. Însă, foarte frumoasă a fost și vizita în Sevilla și în cartierele Granadei: Albaicín și Sacromonte. Aceste experiențe sunt unele de neuitat, căci nu numai că ce am învățat la practică mă va ajuta în viitoarea mea carieră în informatică prin experiență, dar interacțiunile interculturale mi-au îmbogățit vocabularul și mi-au lărgit orizontul.

Surei Ştefan, a XI-a A
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Participarea la proiectul Erasmus+ 4IT din Granada, Spania, a fost o experiență de neuitat care mi-a marcat profund viața. Pe parcursul a două săptămâni intense, am avut ocazia nu doar să dobândesc abilități valoroase în domeniul dezvoltării de jocuri, ci și să explorez o cultură bogată și fascinantă, creând amintiri de neuitat.

Stagiul meu la Arcan Studios a fost o aventură captivantă în lumea fascinantă a jocurilor video. Am lucrat la un proiect Unity de la zero, începând cu designul jocului realizat în InkScape, sub îndrumarea mentorului meu Marina, o artistă talentată care m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile de design grafic vectorial. Ulterior, am colaborat cu Akira, un coleg inteligent și prietenos, pentru a transforma imaginile în joc. Această experiență practică mi-a permis să îmi aprofundez cunoștințele tehnice și mi-a stârnit pasiunea pentru game development, consolidând totodată dorința mea de a urma o carieră în această industrie.

Pe lângă imersarea în lumea jocurilor, am avut șansa de a explora frumusețea Spaniei. Vizita la Sevilla mi-a permis să admir arhitectura uimitoare a Plaza de España și a Setas de Sevilla, ghidul nostru Maria oferindu-ne o prezentare detaliată a acestor monumente fascinante. De asemenea, am fost impresionat de splendoarea Palatului Alhambra și a Mănăstirii San Jeronimo din Granada, precum și de un centru cultural și istoric unic, unde am descoperit o lume nouă și primitoare.

Experiența mea Erasmus+ a fost o călătorie extraordinară de învățare, descoperire și creștere personală. Am dobândit abilități esențiale în domeniul dezvoltării de jocuri Unity, am învățat să utilizez InkScape pentru a crea elemente grafice de înaltă calitate și am dezvoltat abilități de colaborare și comunicare interculturală.

Impactul acestei experiențe se va resimți semnificativ în planurile mele de viitor. Pregătirea solidă în game development îmi va oferi un avantaj semnificativ în competiția pentru un loc de muncă în această industrie dinamică. Abilitatea mea de a colabora eficient cu persoane din diverse medii și de a mă adapta la noi contexte îmi va permite să abordez proiecte complexe cu o perspectivă globală și o abordare interdisciplinară. Comunicarea interculturală eficientă îmi va facilita colaborarea cu clienți, colegi și parteneri din întreaga lume. Abilitățile mele de adaptabilitate și rezolvare de probleme îmi vor permite să mă adaptez rapid la noi medii și culturi, făcându-mă un candidat ideal pentru roluri internaționale. Experiența Erasmus+ mi-a insuflat o apreciere profundă pentru diversitate și incluziune, valori pe care le voi promova activ în viața mea personală și profesională.

Sunt convins că experiența mea Erasmus+ va fi un catalizator pentru succesul meu personal și profesional. Sunt profund recunoscător pentru această oportunitate unică și pentru impactul semnificativ pe care l-a avut asupra dezvoltării mele personale și profesionale. Aceste două săptămâni intense în Granada au reprezentat o călătorie de transformare care mi-a deschis noi orizonturi și mi-a consolidat aspirațiile. Sunt entuziasmat să îmi urmez drumul în domeniul game development și să contribui la crearea de experiențe de joc memorabile.

Bălăiță Andrei-Ștefan, a XI-a A
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Mobilitatea Erasmus+ 4IT din Granada, Spania, a început cu o primire călduroasă din partea hostelului, a Fátimei de la Universal Mobility și, mai târziu, a staffului Arcan Studios, firma de practică. La aceasta am învățat sub îndrumarea profesorului de practică, Juan Manuel Ferrer Martin, WordPress și WooCommerce pentru a crea un website de tip e-commerce. Apoi, cu îndrumarea Marinei am învățat cum să folosesc unelte de bază în Inkscape ca să fac grafică pentru un joc platformer 2D pe care l-am creat ulterior în Unity împreună cu Akira.

În mobilitate am avut oportunitatea de a cunoaște diferiți oameni din alte mobilități și de la firma intermediară. Am vizitat de-a lungul zilelor diferite zone ale Granadei (Albaicín și Sacromonte), precum și faimosul Alhambra și am mers și într-o excursie în Sevilla unde am văzut mai multe părți frumoase ale orașului: Setas de Sevilla, Catedral de Sevilla și Plaza de España. Mi-a plăcut cel mai mult să învăț să folosesc unelte de dezvoltare a jocurilor și a site-urilor care chiar sunt folosite în domeniile lor respective.

Florea Andrei, a XI-a D
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Pot spune cu mâna pe inimă că această mobilitate m-a ajutat să dobândesc o experiență practică considerabilă în domeniul în care doresc să lucrez. La Arcan Studios, cu ajutorul Marinei, profesoara de design grafic, și al lui Akira, profesorul de Unity, am dobândit o experiență foarte valoroasă în ambele domenii, ridicându-mi cunoștințele preexistente la un nivel profesional.

Atât colegii de la liceul meu, cât și cei de la Roman Vodă au fost extrem de prietenoși și am ajuns să găsim multe lucruri în comun, ceea ce a dus la formarea unor prietenii care probabil vor dura o viață întreagă. În timpul liber, am vizitat cele mai importante obiective turistice din Granada, precum Palatul Alhambra și cartierul Albaicin. De asemenea, am făcut o excursie la Sevilla, care mi s-a părut cea mai plăcută experiență.

Per total, acest proiect mi-a schimbat perspectiva asupra designului web și a dezvoltării de jocuri. După ce am participat la această mobilitate, sunt 100% convins că vreau să urmez o viitoare carieră în unul dintre domeniile studiate.

Andrieș Matei, a XI-a C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Această mobilitate a avut un impact major asupra mea, din toate punctele de vedere. Din punct de vedere profesional, am învățat de la zero cum să folosesc Inkscape și Unity și am fost astfel introdusă în lumea game development-ului, carieră pe care am descoperit-o mai plăcută decât am considerat inițial. De asemenea, am văzut cum este să lucrezi la o companie IT.

Pe de altă parte, am întâlnit aici oameni extraordinari și m-am apropiat de cei pe care îi aveam deja lângă mine. Nu credeam că mă pot apropia atât de tare de oameni alături de care am stat atât de puțin timp, dar planurile pentru o vizită la Roman s-au făcut cu mult înainte să ne despărțim.

Ursachi Ioana-Alexandra, a XI-a C
Colegiul Național “Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

În timpul mobilității mele în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT, am avut privilegiul să particip la o experiență memorabilă la firma de stagiu Universal Mobility Studios. Aici, am avut oportunitatea de a învăța tehnici și concepte noi în domeniul dezvoltării de jocuri, precum Unity și Inkscape, prin participarea la o adevărată vânătoare de comori de cunoștințe.

Pe lângă asta, am avut șansa să explorez orașul Sevilla și să descopăr bogăția istorică și culturală a acestuia, iar în Granada, vizitând cartierul Albaicín, cu străzile sale înguste și pitorești. Cea mai interesantă și utilă parte a experienței a fost interacțiunea cu oamenii de la Arcan Studios, unde am lucrat practic și am dezvoltat abilitățile mele în proiectarea de jocuri.

Am cunoscut 2 profesori care ne-au fost de ajutor, Marina și Akira la firma de practică. Fatima ne-a fost de ajutor de fiecare dată când a fost nevoie. Această experiență de mobilitate mi-a deschis orizonturile și m-a inspirat să-mi urmez pasiunea pentru dezvoltarea de jocuri.

Planific să folosesc cunoștințele și abilitățile dobândite pentru a-mi urmări cariera în domeniul IT și al dezvoltării de jocuri, iar experiența trăită în Granada va rămâne un punct de referință important în parcursul meu profesional și personal.

Surei Dumitru Ștefan, a XI-a A
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

În timpul stagiului meu la Arcan Studios, am învățat multe lucruri interesante despre mobilitate și tehnologie. Marina ne-a fost tutore și ne-a învățat cum să folosim Inkscape pentru design grafic, iar Akira ne-a inițiat în lumea dezvoltării de jocuri cu Unity.

În afara orelor de lucru, am avut ocazia să descopăr frumusețea orașului Granada. Am vizitat locuri impresionante precum Alhambra și ne-am plimbat pe străzile pline de istorie ale orașului vechi. Cazarea noastră la White Nest Hotel a fost super. Atmosfera acolo a fost minunată și ne-a oferit un loc confortabil pentru relaxare după zilele aglomerate.

Experiența mea în cadrul acestui proiect de mobilitate m-a ajutat să înțeleg mai bine importanța adaptabilității și a colaborării într-un mediu intercultural. Sunt convins că această experiență îmi va fi de folos în planurile mele de viitor, mai ales în explorarea unei cariere în domeniul tehnologic și creativ.

Nica Andrei-Alexandru, a XI-a B
Colegiul Național “Roman Vodă”, Roman

Paphos, Cipru

La firma de stagiu, Lazarou ICT Professionals, am avut oportunitatea să explorez lumea fascinantă a tehnologiei pe parcursul celor două săptămâni ale mobilității Erasmus+. Am întâlnit elevi de la CNF și CNCN și împreună am trăit experiențe unice și memorabile alături de tutorele nostru, Lazarus Lazarou, care m-a inspirat și m-a susținut în dezvoltarea abilităților mele în aplicația WordPress.

Pe lângă munca la firmă, am avut oportunitatea să descoperim frumusețile culturale și istorice ale Ciprului. Am vizitat Orașul Vechi din Paphos, Parcul Arheologic din Paphos, Mormintele Regilor, orașul Limassol, Pietrele Afroditei și capitala, Nicosia. Aceste experiențe au fost extrem de valoroase, oferindu-ne perspective noi și îmbogățindu-ne cunoștințele despre istoria și cultura acestei țări.

În timpul mobilității, am avut șansa de a experimenta noi tehnologii, cum ar fi plugin-urile din WordPress, care au îmbunătățit eficiența muncii noastre. Această experiență va fi cu siguranță utilă în planurile mele de viitor în domeniul IT. Am acumulat cunoștințe tehnice și abilități de gestionare a stresului și a termenelor limită, esențiale pentru succesul în carieră în acest domeniu în continuă evoluție.

Gâză Alexia-Ștefania, a XI-a E
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

Experiența ta la firma Lazarou ICT Professionals pare să fi fost una extrem de valoroasă și plină de învățăminte atât în domeniul tehnic, cât și în cel cultural. Lucrul cu WordPress, bazele de date și CSS au consolidat abilitățile tale în domeniul dezvoltării web, iar abordarea simplă, curată și eficientă învățată de la dl. Lazarou este cu siguranță un aspect important pentru dezvoltarea ta profesională ulterioară.

Interacțiunea cu colegii de la firmă, cum ar fi dna Demetra, Mike și Cristopher, pare să fi adus o dimensiune umană și plină de viață experienței tale. Vizitele la locuri precum stâncile Afroditei, Mormintele Regilor și orașul Limassol au completat această experiență culturală și au adus o perspectivă mai largă asupra frumuseților și istoriei Ciprului.

Excursia în Nicosia, în special vizita la granița cu partea turcă din nord, a oferit o perspectivă fascinantă și emoționantă asupra realităților politice și sociale din zonă. Această experiență profundă a contribuit probabil la dezvoltarea ta personală și la consolidarea abilităților de comunicare și adaptabilitate în diverse situații.

În ansamblu, practica ta la firma Lazarou ICT Professionals și experiența în mobilitatea în Cipru au adus nu numai cunoștințe tehnice și profesionale, ci și o creștere personală semnificativă, pregătindu-te pentru provocările și oportunitățile viitoare în carieră.

Bejan Monica, a XI-a D
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

Experiența ta în cadrul proiectului Erasmus+ sună cu adevărat captivantă și educativă. La firma de stagiu Lazarou ICT Professionals, ai avut oportunitatea să te familiarizezi cu aspecte esențiale ale creării și gestionării website-urilor, cum ar fi securitatea, rezolvarea problemelor și utilizarea extensiilor pentru a îmbunătăți funcționalitatea și experiența utilizatorilor.

Interacțiunea cu tutorii, dl. Lazaros Lazarou și dna. Demetra, care au împărtășit cu tine secretele succesului în realizarea unui website, a fost cu siguranță benefică și motivantă.

Explorarea unor locuri fascinante din Cipru, cum ar fi orașele Limassol și Nicosia, Mormintele Regilor, portul din Paphos și Coral Bay, a adăugat o dimensiune culturală și aventuroasă experienței tale.

Cunoștințele dobândite despre păstrarea normelor de securitate pentru website-uri sunt extrem de valoroase, având în vedere importanța securității în mediul online actual.

Experiența ta în cadrul acestui proiect Erasmus+ va fi cu siguranță de mare ajutor în viitor, deoarece ceea ce ai învățat este fundamental în crearea și gestionarea oricărui website, indiferent de domeniul sau scopul acestuia. Este o bază solidă pe care o poți construi și dezvolta pe măsură ce îți croiești drumul în lumea online.

Chiticaru Alexandru-Mihail. a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

La firma de stagiu Lazarou ICT Professionals, am avut o experiență incredibil de valoroasă și memorabilă în cadrul proiectului Erasmus în Paphos, Cipru. Am lucrat alături de colegii mei de la Colegiul Național ‘Ferdinand I’ și am beneficiat de îndrumarea domnului Lazaros Lazarou, un profesionist a cărui expertiză și pasiune pentru tehnologie ne-au inspirat profund.
Experiența la această firmă a fost un mix perfect de dezvoltare profesională și creștere personală. Pe lângă faptul că am obținut competențe esențiale în web design, grafică și WordPress, am avut ocazia să mă familiarizez cu cultura locală și să interacționez cu oameni din Cipru. Acest lucru a fost deosebit de util pentru dezvoltarea capacității mele de comunicare și adaptabilitate.
Am făcut cunoștință și cu doamna Demetra care ne-a prezentat proiectul Green Synergy, oferindu-ne oportunitatea de a discuta despre poluare și efectele acesteia. În ceea ce privește activitățile practice, domnul Lazaros Lazarou ne-a oferit sprijin în instalarea, pregătirea și utilizarea pluginurilor WordPress, cum ar fi Elementor și WooCommerce. Cel mai mult m-a impresionat creșterea mea în termeni de adaptabilitate și flexibilitate. Am învățat să lucrez atât individual, cât și în echipă, să construiesc și să administrez site-uri web, ceea ce îmi va fi util în cariera viitoare. În timpul liber, am explorat Paphos și am vizitat orașele Limassol și Nicosia, ceea ce mi-a permis să descopăr istoria și cultura Ciprului.
Participarea la acest proiect a fost importantă pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Aș recomanda cu căldură această experiență oricui dorește să învețe într-un mediu internațional și să se bucure de oportunități unice de dezvoltare.

Bărănescu Sergiu-George, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

În timpul mobilității mele în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT, desfășurat în Cipru, am avut privilegiul să lucrez Ia o companie de stagiu numită LAZAROU ICT PROFESSIONALS din Paphos. Acolo, am avut oportunitatea să învăț o varietate de abilități legate de dezvoltarea de site-uri web folosind platforma WordPress, lucrul cu HTML, CSS și gestionarea bazelor de date MySQL. Interacțiunea cu colegii și formatorii a fost esențială în procesul meu de învățare, iar excursiile organizate în timpul mobilitătii mi-au oferit o perspectivă profundă asupra istoriei și culturii Ciprului.

Unul dintre momentele memorabile a fost vizita la fortul din Paphos și la Mormintele Regilor, care au ilustrat frumusețea și bogăția istorică a acestei țări. De asemenea, cazarea a fost o experiență minunată, unde am avut ocazia să mă relaxez și să socializez cu colegii în timpul activităților precum polo-ul pe apă în piscina hotelului.

Cel mai interesant aspect al mobilității a fost aplicarea practică a cunoștințelor tehnice în dezvoltarea site- ului meu personal, „flywithgeo”, care oferă zboruri de agrement deasupra României. Am descoperit că abilitățile dobândite în timpul cursurilor și experiențele acumulate în timpul excursiilor au fost extrem de folositoare în proiectul meu.

Experienta acumulată în timpul mobilității va fi un instrument valoros în planurile mele de viitor. Această experiență m-a îmbogățit nu doar din punct de vedere profesional, ci și personal, dezvoltându-mi abilitățile tehnice, înțelegerea culturală și capacitatea de adaptare. Aceste aspecte mă vor ajuta să navighez mai eficient în domeniul IT și să-mi ating obiectivele de carieră, inclusiv dezvoltarea și gestionarea proiectelor web complexe și globale.

Apostu Mario-George, a XI-a A
Colegiul Național Costache Negri, Tg. Ocna

Pe parcursul mobilitatii din Paphos, Cipru, la care am participat, la firma de stagiu „Lazarou ICT Professionals“ , am invatat pasii pe care trebuie sa ii urmez in crearea unui site de tip e-commerce, folosind aplicatiile XAMPP, WordPress, unde am utilizat plugin-urile Elementor, Yellow Pencil si WooCommerce. De-a lungul timpului petrecut, m-am inteles foarte bine cu tutorele nostru din mobilitate, Lazaros Lazarou, acesta fiind intotdeauna deschis sa ma ajute si sa vina cu idei inedite. In Paphos ann avut ocazia sa ma dezvolt si pe partea culturala, avand ocazia sa vizitez Mormintele Regilor, sit al Patrimoniului UNESCO, Parcul Arheologic Paphos sau Castelul Paphos. Cel mai folositor de-a lungul mobilitatii mi s-a parut sa am ocazia sa lucrez in echipa cu colegii mei pentru a putea gasi solutii si a maximiza potentialul site-ului, iar cel mai interesant lucru a fost sa am ocazia sa cunosc o tara si cultura noua. Aceasta experienta ma va ajuta considerabil in viitor, datorita abilitatilor in IT pe care Ie-am dobandit, acesta fiind domeniul pe care doresc sa il urmez mai departe.

Albescu Dan-Teodor, a XI-a E
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Experiența mea în Cipru a fost o odisee plină de amintiri pe care nu le voi uita niciodată. De la scenetele noastre inspirate din legende grecești la excursiile în Limassol și Nicosia, fiecare moment mi-a oferit o experiență unică. În afară de aspectele culturale și recreative, am avut oportunitatea să învățăm în cadrul firmei de stagiu Lazaros ICT Professionals din Paphos, unde tutorele nostru ne-a ajutat să îmbunătățim abilitățile noastre în crearea de site-uri WordPress. Această experiență mi-a confirmat că drumul meu către domeniul IT este cel potrivit, pe care îl voi continua să-l urmez, punând în aplicare atât abilitățile tehnice, cât și cele de lucru în echipă pe care le-am dobândit.

Paris Pavlos-Sebastian, a XI-a D
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

Mobilitatea a fost o experiență extraordinară, care, sunt sigură, va influenta viitorul meu. Pasiunea pentru IT m-a făcut să apreciez eforturile depuse pentru această mobilitate. Le multumesc colegilor și profesorilor însoțitori pentru sprijinul lor necondiționat. La firma de stagiu Lazarou ICT, în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT, am învătat să creez site-uri cu WordPress, XAMPP și WooCommerce într-o echipă pasionată. În timpul șederii în Paphos, Cipru, ann explorat multiple destinații turistice frumoase, precum centrul vechi, siturile arheologice, Nicosia, Limassol. Cea mai memorabilă experiență a fost când am lucrat în echipe la videoclipuri despre legende ale Ciprului. Mobilitatea m-a învățat multe despre tehnologie, comunicare și adaptabilitate într-un mediu multicultural. Această experiență va avea un impact pozitiv imens în viitorul meu, atât profesional, cât și personal, consolidându-mi abilitățile și deschizând noi oportunități. Sper că și altii să aibă șansa să trăiască o experientă similară și mă simt recunoscatare că am avut oportunitatea să o trăiesc și eu.

Enache Miruna-Elena, a XI-a C
Colegiul Național Ferdinand I, Bacău

Experiența ta în cadrul mobilității în Cipru din proiectul 4IT pare să fi fost una cu adevărat semnificativă și plină de învățăminte valoroase. La firma de stagiu „Lazarou ICT Professionals”, ai descoperit că WordPress-ul poate fi simplu de utilizat și că elementorul poate fi o unealtă extrem de utilă pentru a simplifica procesul de construire a unui site web. Înțelegerea rolului template-urilor în dezvoltarea site-urilor poate face întregul proces mult mai eficient și mai puțin complicat.

Filmarea piesei de teatru la Mormintele Regilor pare să fi fost o experiență memorabilă și plină de camaraderie, care a întărit legăturile cu colegii tăi. Piatra Afroditei a fost, de asemenea, un moment deosebit, oferindu-ți un răgaz de relaxare și un peisaj impresionant.

Descoperirea frumuseților orașului Pafos și a altor locuri din Cipru a fost, fără îndoială, o parte importantă a acestei experiențe de mobilitate. Faptul că ai avut ocazia să explorezi aceste locuri te-a ajutat să înțelegi mai bine cultura și frumusețea țării.

Toate aceste învățăminte și experiențe acumulate în timpul mobilității în Cipru sunt, fără îndoială, o bază solidă pentru viitorul tău profesional în domeniul IT. Ele te vor ajuta să abordezi proiectele viitoare cu mai multă încredere și să te dezvolți în cariera pe care ți-o dorești.

Pintilie Călin-George, a XI-a D
Colegiul Național “Ferdinand I”, Bacău

Activitatile la care am participat de-a lungul mobilitatii in Cipru, Pafos, la firma de stagiu Lazarou ICT Professionals au constat in crearea unui site pe platforma WordPress a 2 site-uri, unul comercial si unul blog personal, ambele site-uri fiind despre muzica si instrumente muzicale. Erau necesare cateva cunostinte de baza privind crearea unor baze de date in MySQL, HTML si CSS. Pe langa activitatile de curs am avut ocazia de a cunoaste Paphos-ul cat si alte orase din Cipru cum ar fi Limassol si Nicosia. In Paphos am vizitat diverse obietive turistice, enumerand: Mormintele Regilor, Situl Arheologic, Fortul din Paphos cat si Coral Bay. Profesorii insotitori s-au gandit sa ne pregateasca cateva momente surpiza. Ann primit ca provocare realizarea pe grupe a unor filme despre legendele locale si ann fost surprinsi de un test de cultura generala pe care I-am castigat impreuna cu cei 2 colegi ai mei. Oamenii de acolo erau foarte amabili si respectuosi, domul profesor era foarte de treaba si plin de entuziasm. Consider ca aceasta oportunitate de a participa la proiectul Erasmus+ este ceva imposibil de ratat.

Florea Roberto-Paul, a XI-a A
Colegiul Național Costache Negri, Tg. Ocna

În timpul mobilitatii din Cipru, din cadrul proiectului Erasmus+ 4IT, am avut o experiență remarcabilă în ceea ce privește dezvoltarea personală și profesională. Am avut privilegiul să învăț lucruri noi și să cunosc oameni inspiraționali.

Firma Lazarou ICT Professionals ne-a asigurat sansa de a participa la cursuri în care am învătat să lucrez în WordPress, HTML și CSS, dar și cu baze de date, consolidându-mi cunoștințele în domeniul IT. Am confecționat un site web despre una din pasiunile mele cele mai mari, aceea fiind cinematografia. Pentru realizarea site-ului ne-am folosit de diferite plugin-uri pentru a dezvolta ușurința navigării acestuia, cât și aspectul și structura paginilor. De asemenea, ann avut oportunitatea de a vizita diverse locuri în Cipru, precum Paphos, Nicosia și Limassol, admirând situri arheologice impresionante și mormintele regilor, toate acestea fiind descrise de către ghidul nostru turistic, cu care ne-am înteles foarte bine din primele minute. Vizita la Kourion și explorarea fortului din Paphos au fost experiente de neuitat.

Balan Mihnea, a XI-a A
Colegiul Național Costache Negri, Tg. Ocna

La firma de stagiu Lazarou ICT Professionals din Paphos, Cipru, am avut o experiență bogată în mobilitate și învățare. Am lucrat alături de o echipă talentată, care m-a învățat multe despre dezvoltarea și implementarea soluțiilor IT. Profesorul Lazarou Lazaros a fost cel care m-a susținut la fiecare pas. Mobilitatea mi-a oferit ocazia de a lucra la proiecte reale și de a aplica cunoștințele teoretice într-un mediu profesional.

Am avut oportunitatea să vizitez diferite locuri din Cipru, cum ar fi Parcul Arheologic, Mormintele Regilor, Orașul vechi, orașul Limassol și capitala Nicosia. Totodată, am avut ocazia de a experimenta cultura locală, iar un lucru pe care nu-l voi uita prea curând va fi mâncarea tradițională.

Cel mai interesant aspect al mobilității a fost integrarea într-un mediu multicultural și lucrul într-un echilibru între inovație și tradiție. Această experiență mă va ajuta să înțeleg mai bine diversitatea și să mă adaptez mai ușor la noi medii de lucru în viitor.

Ciocan Erika-Naomi,a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna

Stagiul la Lazarou ICT Professionals în Paphos, Cipru, a fost o experiență transformatoare pentru mine, în cadrul proiectului Erasmus+ 4IT. Am avut oportunitatea de a învăța despre cele mai noi tehnologii în domeniul IT, inclusiv WordPress și CSS, ceea ce mi-a deschis noi orizonturi profesionale.

Interacțiunea cu profesioniștii de la firmă, precum și cu alți stagiari din diverse colțuri ale Europei, a fost extrem de valoroasă. Am vizitat situri arheologice impresionante în Paphos, cum ar fi Parcul Arheologic, ceea ce mi-a oferit o perspectivă unică asupra istoriei și culturii locale. Cel mai interesant a fost să învăț cum se implementează soluțiile IT personalizate pentru clienți, ceea ce mi-a îmbunătățit capacitatea de adaptare și inovație.

Experiența acumulată aici este crucială pentru aspirațiile mele de a deveni un specialist IT de top, adaptându-mă ușor la cerințele pieței globale.

Preda Miruna- Andreea, a XI-a A
Colegiul Național “Costache Negri”, Târgu Ocna